Fontos levelet küldött az OTP a SZÉP-kártyásoknak

Gyógyfürdőzz a fővárosban termál víz medence strand relaxáció pihenés kikapcsolódás feltöltődés koktél nyaralás
Vágólapra másolva!
Jogszabályváltozás miatt a SZÉP-kártya-kibocsátóknak szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal. Az OTP Pénztárszolgáltató ezért a szerződéseket november végéig tértivevényes levélben postázta, a korábban regisztrált ügyfelek részére pedig e-mailben elküldte. Ez csaknem 1,2 millió szerződést jelent. A következőkben bemutatjuk, mi a teendő a megérkezett szerződésekkel, illetve mi tehetnek azok, akik valamilyen oknál fogva nem kapták volna meg a szerződésüket.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank honlapján közölt információk szerint abban az esetben, ha valaki megkapta a postai tértivevényes levélben küldött szerződését, vagy megnyitotta az e-mailben kapott linken lévő OTP SZÉP-kártya szerződését, annak nincs további teendője, mert a szerződése 2019. január 6-án hatályba lép.
A jogszabályváltozás nem érinti a meglévő OTP SZÉP-kártyákat, azokkal továbbra is a megszokott módon lehet fizetni az elfogadóhelyeken.

Nem kapta meg a szerződését?

  • Amennyiben valaki még nem kapta meg OTP SZÉP-kártya szerződését postai vagy elektronikus úton, akkor az OTP Portálok felületen a belépést vagy a regisztrációt követően azonnal megtekintheti azt. A szerződést nem kell kinyomtatnia, aláírnia vagy beküldenie, mivel az a megtekintéstől számított 15 nap elteltével automatikusan elfogadottnak minősül.
  • Ha valakinek nincs lehetősége vagy nem kívánja a Portál felületet használni a szerződés megtekintésére, akkor a szerződését személyesen is átveheti bármelyik OTP bankfiókban.

Miért előnyös a kártyabirtokos számára a szerződés?

  • 2019-től továbbra is zavartalanul használhatja OTP SZÉP-kártyáját az ország legnagyobb elfogadóhelyi hálózatában.
  • A két évnél régebben utalt, fel nem használt összeg ezentúl nem jár le, az megmarad a kártyabirtokos számláján. (Az OTP Pénztárszolgáltató a jogszabály alapján havi 3 százalékos díjat számít fel a 2 éve fel nem használt egyenleg után.)

Van plusz díja a szerződés megkötésének?

  • A szerződés létrejöttével a kártyabirtokosnak semmilyen fizetési kötelezettsége nem keletkezik. Az OTP Pénztárszolgáltató valamennyi kártyabirtokos számára díjmentesen megnyitja az egyedi számláit.
Forrás: Shutterstock

Miért nem kell aláírva visszaküldeni a szerződést?

  • A kormányrendelet azt írja elő, hogy a SZÉP-kártya-szerződés az átvétel napjától számított 15 nap elteltével automatikusan érvényessé válik, így nem kell azt visszaküldeni az OTP Pénztárszolgáltató részére.
  • Ebben az esetben az is átvételnek számít, ha az OTP Portálok felületéről letölti a saját szerződését.

Mi történik, ha valaki nem veszi át a szerződését 2019. január 5. előtt?

  • Ha 2019. január 5-ig nem veszi át a szerződését postai vagy elektronikus úton, akkor a határidő után a kártyájára már nem érkezhet új utalás, így a munkaadója nem tudja majd feltölteni a SZÉP-kártyáját.
  • Ettől kezdve arra lesz lehetőség, hogy a 2019. január 5-én rendelkezésre álló összeget költse el a kártyájáról.
  • Ha január 5-ét követően valaki mégis úgy dönt, hogy szeretne SZÉP-kártya-szerződést kötni, akkor ennek érdekében be kell fáradnia egy OTP bankfiókba.