A Microsoft az amerikai hadseregnek szállít spéci szemüvegeket

microsoft holo studio windows 10
(L-R) Microsoft executives Joe Belfiore, Terry Myerson and Alex Kipman pose wearing HoloLens eyewear that overlays 3D images on the real world, at a press event at the technology titan's main campus in Redmond, Washington on January 21, 2015 in Redmond, Washington. The US technology titan debuted its HoloLens capabilities built into its coming Windows 10 operating system and showed off goggles that let wearers use their hands to interact with virtual objects. AFP PHOTO/GLENN CHAPMAN
Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg 480 millió dollárt fizet a Microsoftnak, amiért 100 ezer HoloLens nevű speciális szemüveget kapnak majd.
Vágólapra másolva!

A katonák a HoloLens szemüvegek segítségével élethűbb gyakorlatokban és edzésen vehetnek részt. Ehhez a Microsoft készüléke a kiterjesztett valóságot (AR) használja. A 480 millió dolláros megbízásért versenyben voltak az AR szektor legnagyobb vállalatai is, köztük a Magic Leap, de a Microsoft nyerte el a kiírást.

A Microsoft már korábban is adott el különböző eszközöket a hadseregnek, a mostani szerződés azonban sokkal szorosabbra fűzi együttműködésüket.

A Microsoft szóvivője elmondta, hogy a kiterjesztett valóság segítségével a katonáknak több információ áll majd rendelkezésére, hogy mindig a legoptimálisabb döntést tudják meghozni. Hozzátette, hogy a mostani szerződés tovább erősíti a Védelmi Minisztérium és a Microsoft közti kapcsolatokat.

A hadsereg számára gyártott HoloLens készülékeket éjjellátó eszközökkel és hőérzékelő kamerákkal is felszerelik,

és a kiképzés mellett háborús körülmények között is használni fogják őket. A Microsoft a következő két évben szállítja le az első 2500 darabot.