Nagy bajban az utazásszervező cég

London, Tower Bridge, brexit
A woman takes a nap in the sunshine at Potters Fields Park near Tower Bridge in central London on July 2, 2018, as the country basks in a hot summer spell. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Hatalmas, több mint 30 százalékos esésbe kezdtek tegnap a brit utazásszervező cég, a Thomas Cook részvényei a londoni értéktőzsdén, miután a vállalat több kedvezőtlen hírt is közzétett.
Vágólapra másolva!

A részvények 31 százalékos zuhanást produkáltak, miután a társaság bejelentette, hogy az idei év után nem fizet osztalékot a befektetőinek. Erre még rátett egy lapáttal, hogy - két hónapon belül immár második alkalommal – visszavágta profit-előrejelzését is - teszi hozzá a Reuters cikke.

A nyereség további csökkenését az okozza, hogy a rendkívül forró nyár miatt a britek közül sokan úgy döntöttek, inkább otthon töltik el a szabadságukat, hiszen felesleges elutazni például egy mediterrán tengeri nyaralásra, ha otthon legalább olyan meleg van.

Minek utazzunk Ibizára? Forrás: AFP/Tolga Akmen

A negatív hírek hatására a cég részvényei közel hatéves mélypontot ütöttek, és magával rántották a szektortárs és nagy rivális, a TUI papírjait is.