Zenélő postaládákkal hangol a patinás brit posta karácsonyra

Postbox in snow in London suburb, Chiswick, UK
Vágólapra másolva!
Négy brit nagyvárosban találkozhatnak karácsonyi zenélő postai gyűjtőládával azok, akik még a megszokott, kézzel írott levélben szeretnék ajándékaikat kérni az ezért felelős, legismertebb szakértőtől, a Mikulástól.
Vágólapra másolva!

A Royal Mail közleménye szerint, különleges érzékelőkkel szerelik fel gyűjtőládáikat Belfast, Cardiff, Edinburgh és London városaiban - írja a The Guardian. Egyelőre csak négy karácsonyi hangulatot kapó ládáról tudni, s a cég nem közölte, pontosan hova helyezik ki azokat az egyes városokban.

Annyi azonban bizonyos, hogy akik ezekbe dobják leveleiket, karácsonyi jókívánságokat, üzeneteket hallhatnak ezekből.

Sőt, az igazán szerencséseknek a Mikulás üzenetét is lejátsszák a piros színű, télies-karácsonyias hangulatú díszítést kapó ládák.

A cég ügyvezetője, Simon Baker közölte: ezzel az idei ötlettel a karácsonyi hangulat erősödéséhez szeretnének hozzájárulni a maguk módján.

Postai gyűjtőláda London egyik külső városrészében: idén a fővárosban is telepítenek egy olyat, amely karácsonyi dallamokkal kedveskedik majd a levélküldőknek Forrás: Shutterstock

A Royal Mail-nél arra is felhívták a figyelmet, az ünnep közeledtével jelentősen megnő a postai forgalom az egész országban. Tanácsuk, hogy a sima leveleket legkésőbb december 18-ig, az expressz ("first class") küldeményeket december 20-ig,

illetve a különleges karácsonyi kézbesítéssel kért küldeményeket legkésőbb december 22-ig adják postára mindazok, akik így szeretnék köszönteni szeretteiket.

A cég így tudja biztosítani azt, hogy a címzett még időben meg is kapja az üdvözletet.