Észak-Korea turisztikai programokat kínál technológiai konferenciájához

kihalt hotel
Ryugyong Hotel, Phenjan, Észak-Korea. A 105 emeletes szállodát 1987-ben kezdték el építeni, de 1992-ben leállították az építkezést a gazdasági válság miatt. A külső szerkezetét 2011-ben fejezték be, de még mindig nem nyitották meg.
Vágólapra másolva!
Észak-Korai turisztikai programokkal egybekötött blockchain konferenciát rendez jövő áprilisban - írja az Asia Times. A hivatalos közlés szerint a világ legjobb technológiai szakértőit szeretnék a fővárosban, Phenjanban vendégül látni tavasszal, egyúttal üzleti befektetési lehetőségeket is bemutatva számukra.
Vágólapra másolva!

A jövő év tavaszán, április 18-tól 25-ig rendezi meg Észak-Korea a Phenjani Blockchain és Kriptovaluta Konferenciát. Az eseményre a világ egyik legfurcsább országa a nemzetközi színtér legjobb technológiai szakértőit várja.

Phenjan már el is indította a rendezvény hivatalos weboldalát. Erről kiderül, hogy a "technológiát kombinálják a turizmussal". A részvételi költség megfizetéséért cserébe az odalátogatóknak számos turisztikai élményt, sportolási lehetőséget ajánlanak a teljes ellátás mellett, beleértve egy sörgyári látogatást is.

A jegyek egyébként nem olcsók.

Egy főnek 3300 eurót (nagyjából 1 millió forint) kell fizetnie a részvételért.

Ami egyébként nem is nyitott mindenki számára. A japán, dél-koreai és izraeli útlevéllel rendelkezők például nem vehetnek részt azon, ahogy újságírók sem. Phenjan weboldalán keresztül arra is felhívja a figyelmet, hogy a résztvevők sem vihetnek magukkal semmilyen, egyébként tiltott terméket vagy tárgyat, például nyomtatott újságokat.

A befejezetlen Ryugyong Hotel Phenjanban Forrás: AFP/Koryo Tours

A promóció szerint a rendezvényen a blockchain megoldások elismert szakértői találkoznak majd a technológia aktuális kérdéseinek megvitatására, tapasztalatcserére, új üzleti lehetőségek feltérképezésére.

Phenjan nem is titkolja, hogy a látogatóknak szeretné bemutatni az észak-koreai üzleti lehetőségeket, amelyek esetleg bevonzanák a külföldi tőkét.

A rendezvény szervezői között a két Korea közötti barátságon dolgozó társulás elnökét éppúgy említik, mint Christopher Emms-t, aki valóban egy jónevű, kriptovalutákkal foglalkozó cég vezetője és a technológia elismert szakértője.

Illusztráció Forrás: Pixabay

Tény, hogy az utóbbi hónapokban a blockchain technológiákra épülő kriptovaluták okán Észak-Korea ismét a figyelem középpontjába került, ám nem kedvező értelemben. Minden jel arra mutat ugyanis, hogy néhány,

a közelmúltban elkövetett kibertámadás mögött, amelyben valódi, illetve kriptopénzeket próbáltak ellopni, Phenjan állt.

Az sem teljesen világos, hogy ez már hányadik ilyen jellegű konferencia. Ahogy az Origo megírta, a rendezvényt októberre hirdették meg, ám nem egyértelmű, hogy azt tényleg megtartották-e. Így egyelőre az áprilisra meghirdetett eseményt lehet az első ilyen tematikájú konferenciának tekinteni Észak-Koreában.