Paks II: Elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság

SÜLI János
Budapest, 2018. május 15. Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt (j) kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 15-én. Mellette Mittler István, az MVM Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A két új paksi atomerőművi blokk megépítésénél elsőbbséget élvez a nukleáris biztonság – mondta Süli János, a két új blokk tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter kedden Pakson.
Vágólapra másolva!

Süli János sajtótájékoztatón elmondta: törekednek a blokkok mielőbbi felépítésére, de a referenciának számító orosz atomerőművi blokkok nem építhetők meg "egy az egyben" a magyar helyszínen. Ezért az orosz dokumentációt honosítják a magyar nukleáris biztonsági szabályzatnak és az európai uniós előírásoknak megfelelően.

Süli János Forrás: MTI/Soós Lajos

Jelenleg ez a folyamat zajlik. A módosítás az atomerőmű árát nem érintheti, az változatlanul "fixáras" – mondta miniszter, aki a sajtótájékoztató előtt az Országgyűlés költségvetési bizottságának kihelyezett ülésén adott tájékoztatást a Paks II projekt aktualitásairól.