Az Apple-vezér durván beszólt Zuckerbergnek, aki rögtön megsértődött

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg delivers his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Nemrég az Apple vezérigazgatója, Tim Cook nyíltan kritizálta a Facebookot és Mark Zuckerberget, amiért nem képesek megvédeni felhasználóik személyes információit. Zuckerberg állítólag vérig sértődött és zárt ajtók mögött dühöngeni kezdett.
Vágólapra másolva!

Az Apple-vezér kijelentésétől egyenesen dührohamot kapott a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg. Tim Cook bírálta a közösségi oldalt a Cambridge Analytica botrány miatt, és úgy vélte, hogy a Facebook nem képes megvédeni a felhasználói adatait.

A The New York Times szerint Zuckerberg ezen annyira megsértődött, hogy azonnal megtiltotta az iPhone-ok használatát a cég menedzsereinek, akiknek androidos telefonra kellett váltaniuk.

Tim Cook egy MSNBC-vel készült interjújában kritizálta a Facebookot, majd amikor megkérdezték tőle, hogy mit tenne Zuckerberg helyében, azt válaszolta, hogy ő bizony nem kerülne ilyen helyzetbe. Ugyanebben az interjúban Cook ismét sürgette az amerikai döntéshozókat, hogy szigorítsanak az adatvédelmi szabályokon, ennek pedig sokkal jelentősebb hatása lenne a Facebookra, mint az Apple-re.

Mark Zuckerberg Forrás: AFP/Gerard Julien

A két techóriás vezetőjének már volt korábban is egy csörtéje. Cooknak állítólag már 2014-ben is beszólt, ráadásul Zuckerberg akkor még a mostaninál is dühösebb volt. Az Apple-vezér akkor azt mondta, hogy ha egy online szolgáltatás ingyenes, akkor az emberek nem felhasználók, hanem termékek. Később kiderült, hogy Cook ezt az üzenetet inkább a Google-nek szánta, de tulajdonképpen a Facebookra is igaz.