Az Uber már egymilliárd dolláros veszteségnél tart

Uber, taxi
Vágólapra másolva!
Az Uber az idei harmadik negyedévben 1,07 milliárd dolláros mínuszban zárt. A vállalat piaci értéke jelenleg 72 milliárd dollár, ezzel pedig még mindig az egyik legjelentősebb magánvállalatnak számít a világon.
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb a nyomás az Uberen, hiszen a vállalat jövőre szeretne tőzsdére menni, a befektetők pedig bizakodók az IPO-val kapcsolatban. A cég harmadik negyedéves számai azonban negatív képet festenek a közösségi fuvarmegosztás zászlóshajójáról.

Az Uber a szeptember végén zárult három hónapos időszakban egymilliárd dolláros veszteséget produkált, annak ellenére, hogy a fuvarok száma és a vállalat bevételei is növekedtek.

Uber, taxi Forrás: Shutterstock

A Reuters szerint az előző év azonos időszakához képest is visszaesett az Uber, pontosan 27 százalékkal. Nelson Chai, a fuvarmegosztó pénzügyi igazgatója pozitívan értékelte a negyedéves jelentést. Hozzátette, hogy a jövőben komoly bevételi forrást jelentenek majd az elektromos biciklik és robogók, valamint az Uber ételfutár szolgáltatása is jövedelmező lehet.

Chai elmondta, hogy az Uber Indiában és a Közel-Keleten is folytatni kívánja a terjeszkedést,

hiszen ezekben a régiókban még nagy lehetőség rejlik. Az Uber bevétele az előző negyedévhez képes 5 százalékkal, 2,95 milliárd dollárra nőtt, miközben a fuvarok száma is 6 százalékkal emelkedett.