Ennél rosszabb helyzetben már nem lehet a Snap

Instagram Snapchat
ILLUSTRATION - The new logo of Instagram seen on an Apple iPhone 6 in Duesseldorf, Germany, 17 May 2016. Photo: ROLF VENNENBERND/dpa
Vágólapra másolva!
A Snapchat nevű népszerű alkalmazást üzemeltető céget, a Snapet, beidézte az amerikai tőzsdefelügyelet és az igazságügyi minisztérium. A vádak szerint a Snap félrevezette a befektetőket és valótlan információkat közölt nekik a vállalat IPO-ja (Kezdeti Nyilvános Kibocsátás, vagyis a tőzsdei bevezetés) során.
Vágólapra másolva!

A Snap részvényei 3,4 százalékot zuhanták a hír hatására, azonban Andrew Left tőzsdeguru szerint ennél már nem igen lehet rosszabb a vállalat helyzete, ezért most érdemes befektetni a Snapchatbe.

A képküldős alkalmazás továbbra is népszerű a fiatalok körében, nagyjából 180 millió felhasználója van, akik ráadásul sok időt is töltenek az applikáció használatával.

Szerinte sokkal nagyobbat kellett volna esnie a vállalat részvényeinek egy ilyen hír miatt, azonban annyira alacsonyan kereskednek a Snap papírokkal, hogy valószínűleg elérte a minimumot.

illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

Az egykor fényes jövő előtt álló vállalat mellől a sorozatos sikertelenségek miatt hamar elpártoltak a befektetők, ráadásul a Snapchat alkalmazás nem tudja növelni sem a felhasználók számát, sem pedig a bevételt.

Left viszont mindenkit figyelmeztetett, hogy nem érdemes végleg leírni a Snapet, annak ellenére sem, hogy a 2017-es IPO óta 70 százalékot zuhant a tőzsdén.

A szakértő úgy gondolja, hogy a Snap vezérigazgatójának Evan Spoegelnek el kellene adnia a cégét, az Amazon pedig a tökéletes választás lehetne. Left hozzátette, hogy a Snapchat iránt mindig akadtak érdeklődök, de eddig senki nem tudta, hogy a tulajdonos megválna e tőle.