Megmutatjuk, mikor érdemes karácsonyfát venni

fenyőfa, karácsonyfa
Debrecen, 2013. december 22. Fenyőfát árusító hely Debrecenben 2013. december 22-én. A kereskedők tapasztalata szerint sokan az utolsó napokban veszik meg a fenyőfát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Karácsony napjáig érdemes kivárni a fa vásárlásával, ugyanis akkor a legolcsóbbak. Például az Egyesült Államokban ilyenkor az átlagár 47 dollár (13 ezer forint) alá esik – állítja a Nemzeti Karácsonyi Egyesület, valamint a Square társaság tanulmánya, amit a Marketwatch összesített.
Vágólapra másolva!

Ugyanakkor a legdrágább időpont a Cyber Monday – vagyis a Fekete Pénteket követő hétfői online leértékelések – ekkor ugyanis az átlagár még 81 dollár (23 ezer forint), míg a Black Friday napján is olcsóbb, bár nem sokkal: az átlag akkor 77 dollár (22 ezer forint).

Illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha a karácsonyfa megvásárlásával az utolsó hétig várunk, akkor az akár 22 százalékos megtakarítást is jelenthet, ugyanakkor sokan nem szeretik halogatni a fa beszerzését.

A karácsonyfák ára az elmúlt évben 17 százalékkal emelkedett az Egyesült Államokban – 64 dolláros (18 ezer forint) átlagárról 77 dollárra (22 ezer forint). Ugyanakkor az Egyesület úgy véli, idén nem lesz drágulás, köszönhetően annak, hogy kellő mennyiségű fa áll az ünneplők rendelkezésére.