Jön az év vége, ideje beszerezni az év végi jutalom ajándékait

erzsébet utalvány fizetés Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet
Budapest, 2012. január 20. Erzsébet-utalványok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet gyermekrajz-pályázatának díjátadó ünnepségén, az Országházban. Az első helyezett rajz rákerül az utalványt tartalmazó borítékokra. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Közeledik az év vége, közelednek az ünnepek, amelyek környékén sok cég esetében döntenek év végi jutalomosztásról. Munkaerőhiányos idők járnak, a dolgozók nagyobb megbecsülésre vágynak, és ezt most meg is kaphatják, ezért a munkáltató év végi jutalmazása során kulcskérdés lehet az ajándék tárgya.
Vágólapra másolva!

Fontos, hogy az ajándék valódi ajándék legyen, és a személyes igényekhez igazítható.

Manapság ugyanis a személyre szabott megoldások terjednek jobban a munkavállalók megtartásáért vívott harcban.

Az Y, és különösen a Z generáció munkahellyel kapcsolatos elvárásai is szerepet játszhatnak abban, hogy a jutalmazások módja miért változott, azonban ez nemcsak számukra, de minden munkavállaló számára fontos.

Ahogy arról a Hrportál.hu ír, egyik ilyen sokoldalúan felhasználható jutalmazási eszköz lehet az Erzsébet-utalvány, amely elkülönül a bértől, így motivációs értéke is másként nyilvánul meg.

A munkáltatói juttatások adóváltozása miatt idén utoljára adhat közel 30 százalékkal többet a munkáltató a dolgozóinak

az ugyanolyan bruttó értékben kifizetett munkabér nettó értékéhez képest. Főleg, hogy a kutatások szerint a munkavállalók ma már inkább a bérnél nagyobb összegű munkáltató juttatásokat keresik.

Erzsénet-utalvány - idén utoljára adható ugyanakkora munkáltatói költségből 30 százalékkal több elkölthető érték az adózási szabályok jövő évi változása következtében Forrás: MTI/Soós Lajos

Az Erzsébet-utalványnak több típusa is van. Mind papír alapon, mind elektronikusan elérhető az Étkezési, Ajándék, Iskolai, Kultúra és Sport Erzsébet-utalvány, csak papír alapon pedig a Ruházati Erzsébet-utalvány. Ezekből az év végi jutalmazás megfelelően személyre szabható.

A papíralapú Erzsébet-utalványok többféle címletben rendelhetők, de egyedi címlet is szóba jöhet. Az utalványok gazdái országszerte 60 ezer elfogadóhely költhetik el az utalványok ellenértékét, az idei évben megrendelt Erzsébet-utalványok esetében 2019. december 31-ig, tehát bő egy éven át. Ez alól csak a speciális szabályozás alá eső Iskolai Erzsébet-utalvány a kivétel.

Cikkünk a Hrportál.hu írása alapján készült.