Franciaországban csütörtöktől nem lehet vezetékes telefonvonalat igényelni

Pokol Flóra diák diákmunkás dolgozik ékszer főiskolás gyűrű hallgató HASZNÁLATI TÁRGY HÉTKÖZNAPI körömlakk MŰSZAKI ESZKÖZ ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ SZEMÉLY TÁRGY telefon telefonál toll
Nyíregyháza, 2013. július 22. Pokol Flóra főiskolai hallgató, diákmunkás logisztikai feladatokat intéz telefonon a Hübner-H Kft. gyárában Nyíregyházán 2013. július 22-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a válság előtti szintre emelkedett a diákmunka piaca, a felsőoktatással járó nagyobb költségek miatt egyre élénkebben keresik a tanulók a munkavállalási lehetőséget. A német Hübner cégcsoport rendszerellátóként közlekedéstechnikai és gyógyászati ágazatok számára gyárt gumi és műanyag alapanyagú termékeket. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A legnagyobb európai telekomcégek már évekkel ezelőtt bejelentették, hogy idővel megszüntetik a hagyományos vezetékes telefonvonalak telepítését. A régi technológia lecserélése azóta folyamatosan zajlik kontinensünkön. Ennek jegyében a legnagyobb francia távközlési szolgáltatónál, az Orange-nél csütörtöktől már nem lehet új analóg vonalakat igényelni.
Vágólapra másolva!

Az xmedius.com cikke szerint valamennyi multinacionális telefonos társaságnak kész tervei vannak arra, hogy fokozatosan az IP-vonalakra tereljék át ezt a szolgáltatást. Hogy csak néhányat említsünk közülük, a francia Orange mellett ilyen a német Deutsche Telekom vagy a svájci Swisscom.

Az IP-telefon olyan eszköz, amely a hang továbbítását az interneten keresztül biztosítja.

A váltás legfőbb oka, hogy a hagyományos vonalas hálózat fenntartási költségei iszonyúan magassá váltak.
A régi technológia újra cserélése kontinensünk egyes országaiban eltérő fázisban tart.

Miután 200 telekomos társaság működik Európa-szerte, ezért nem is csoda, hogy a váltás nem megy egyik napról a másikra.

Franciaországban az Orange-nél csütörtöktől már nem lehet analóg telefonvonalat rendelni, innentől kezdve már kizárólag az IP-technológiát alkalmazzák az új előfizetőknél.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

De ennél sokkal előrébb jár a Deutsche Telekom, amely tavaly júniustól németországi hálózatának 61 százalékát átállította az új technológiára.

Azokban a kelet-európai országokban pedig, ahol érdekeltséggel rendelkezik, 64 százalékos arányban tette meg ugyanezt.

Azóta folyamatos volt az átállás ezekben a hálózatokban, aminek köszönhetően Macedóniában, Szlovákiában és Horvátországban ma már kizárólag az IP-technológiát alkalmazzák. Az idei év végéig a DT teljes európai hálózatában szeretné lezárni ezt a folyamatot. A Swisscom idén februárban egyidejűleg kétmillió fogyasztónál hajtotta végre az IP-re való átállást, amit még az idei évben szeretne csaknem teljes körűvé tenni.