Száguldó profit a sportkocsigyártónál

Genfi autószalon 2015 Ferrari 488
The new Ferrari 488 GTB is seen during its presentation at the stand of the Italian carmaker, during the press day of the Geneva International Motor Show on March 3, 2015 in Geneva. The show runs through March 5 - 15, 2015. AFP PHOTO / RICHARD JUILLART
Vágólapra másolva!
A Ferrari a várakozásokhoz képest vegyes eredményeket közölt. A cég árbevételének emelkedése ugyan elmaradt a várakozásoktól, ám a nettó eredmény közel a kétszeresére nőtt a harmadik negyedévben.
Vágólapra másolva!

A sportkocsigyártó árbevétele kismértékben, 838 millió euróra emelkedett, amely elmaradt a várt 860,7 millió eurós konszenzustól. Az üzemi eredmény 0,4 százalékkal, 203 millió euróra emelkedett.

A nettó eredményt egy 141 millió eurós egyszeri tétel nyomta meg, amellyel az eredmény szinte duplázódott a tavalyi bázishoz képest, és könnyedén megugrotta a várt 204,1 millió eurós várakozást.

Ferrari 488 GTB Forrás: AFP/Richard Juillart

A Bloomberg szerint a gyártó megerősítette az idei éves prognózisát, amely szerint a bevétel meghaladhatja a 3,4 milliárd eurót, és az egyszeri tételektől megtisztított EBITDA legkevesebb 1,1 milliárd euró lehet.