A Facebook 5000 új alkalmazottat vesz fel

Facebook logo
27 March 2018, Germany, Cologne: A smartphone with the Facebook logo lying on a keyboard. The company has issued an apology to users through newspaper adverts after the scandal regarding the unauthorized use of the data of millions of Facebook users. Photo: Oliver Berg/dpa
Vágólapra másolva!
A jelenlegi négyszeresésre bővíti a Facebook írországi nemzetközi főhadiszállását, és ezzel egyidejűleg a dublini munkavállalóik számát is megdupláznák - jelenti az Independent.
Vágólapra másolva!

14 hektárnyi új területre kötött hosszú távú bérleti szerződést a Facebook Dublinban. Ez a bővítés elegendő kapacitást ad arra, hogy a jelenlegi mintegy 4000 munkavállaló mellé, további 5000 alkalmazottat foglalkoztathasson a techvállalalat.

Illusztráráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

Az ír kormány üdvözölte a bejelentést. Gareth Lambe, a cég írországi főnöke pedig azt közölte: hosszú távra terveznek Írországban. A hatalmas beruházás pedig, aminek révén lényegében új főhadiszállása lesz a vállalatnak és rengeteg új alkalmazott dolgozhat náluk, igazolja az Írország nyújtotta üzleti lehetőségek iránti elköteleződésüket - tette hozzá.

Az új központ alapja egy felújításra váró bankszékház lesz, a hozzávaló telekkel együtt.

A beruházás megvalósításával, a multinacionális techvállalatok közül vélhetően a Facebook jelenléte lesz a leginkább meghatározó Írországban. A zöld szigetként is emlegett Írország egyébként vonzza a globális társaságokat és a gyógyszerészeti cégeket, nagyon sok meghatározó vállalat építette ott ki fontos bázisát.

A Facebook mellett az Apple és a Google is jelen van Írországban, mindkét vállalat nagyából 4000 embert foglalkoztat.