Így húzza fel az Amazon az ingatlanárakat

Amazon
ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 1: Silhouette of a man holding a laptop is seen in front of the logo of 'Amazon' online shopping website in Ankara, Turkey on September 1, 2018. Ali Balikci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Ugyan még nem jelentették be, hogy az e-kereskedelmi óriás következő központja melyik városban fog felépülni, de már a fináléban lévő városok neveinek említése elég volt ahhoz, hogy az adott területen emelkedjenek az ingatlanárak.
Vágólapra másolva!

Mara Gemond az Arlingtonban található ingatlaniroda egyik munkatársa elmondta, hogy mióta a Jeff Bezos alapította cég lehetséges helyszínei között felmerült a Crystal City néven ismert terület neve, azóta

rendkívül népszerűvé váltak itt az ingatlanok.

Míg korábban hónapokig egy érdeklődő sem volt a kétszobás 80-as években épült lakás iránt, addig a hír után ez nap alatt nyolc érdeklődő is megtekintette azt.

Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

A Redfin ingatlan-értékesítési honlapon november első hetében több mint háromszor annyian kerestek lakást Crystal Cityben, mint tavaly ugyanebben időszakában, míg a másik esélyes Long Island Cityben közel hatszorosára nőtt a keresések száma.

A két terület több szempontból is eltér egymástól, míg Crystal Cityben rengeteg szabad iroda található – mintegy 23 százalék a harmadik negyedévben a CBRE adatai alapján – addig Long Island City a 20-10es évek óta egyre inkább kiépül.

Patrick Smith, a Long Island Cityben található Stribling ingatlanügynöke elmondta, hogy

a hír hatására a területen átlagosan 7,5 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak,

valamint az érdeklődők már látatlanban is ajánlatot kívánnak tenni az ingatlanokra.

A cég Seattle-i központja Forrás: Getty Images/David Ryder

Az Amazon második központja mintegy 50 ezer embert alkalmazna,

a cég még nem tette hivatalos bejelentést, hogy melyik város lesz az, ahol a második főhadiszállását építi fel. A cég több mint 238 városnevet tartalmazó listából válogatta ki a legmegfelelőbb jelölteket.