Minden rekord megdőlhet a karácsonyi szezonban

UNITED STATES - NEW YORK WINTER REAL ESTATE NIGHT NORTH AMERICA AMERICA USA UNITED STATES OF AMERICA HORIZONTAL TILT-UP LOW-ANGLE SHOT ILLUMINATED SKYCRAPER ONLYWORLD MANHATTAN NEW YORK CITY UNITED STATES NEW YORK HIVER EUROPE MIDTOWN ROCKEFELLER CENTER N
UNITED STATES, NEW YORK CITY, MANHATTAN, MIDTOWN. NIGHT VIEW OF ROCKEFELLER CENTER SKYSCRAPERS AND PLAZA ILLUMINATED WITH WINTER HOLIDAY LIGHTS
Vágólapra másolva!
Rendkívül optimisták az idei karácsonyi ajándékozási szezonnal kapcsolatban az Egyesült Államokban: az előrejelzések alapján a forgalom első alkalommal átlépheti a bűvös, 1000 milliárd dolláros határt. Az eMarketer prognózisa szerint 2011 óta most növekedhetnek a legnagyobb mértékben az amerikaiak által ajándékokra fordított kiadások.
Vágólapra másolva!

A fizikai üzletekben 4,4 százalékkal, 878,38 milliárd dollárra bővülhet a forgalom. Az online kiskereskedelemben pedig folytatódhat az elmúlt időszakot jellemző kétszámjegyű növekedés: 16,6 százalékkal, 123,73 milliárd dollárra növekedhet az árbevétel.

A szakértők a megnövekvő vásárlási kedvet az alacsony munkanélküliséggel, a stabil gazdasági növekedéssel és az emelkedő fogyasztói bizalommal magyarázzák.

A CNBC cikke aláhúzza, hogy az eMarketer előrejelzése egy olyan időszakban lát napvilágot, amikor a kiskereskedelem az átalakulás időszakát éli.

A New York-i Rockefeller Center karácsonyi díszkivilágításban Forrás: ONLY FRANCE/FRANCOIS ROUX/ ONLYWORLD.NET/Francois Roux

Nemrég kért csődvédelmet az egykori legnagyobb amerikai üzletlánc, a Sears, a Toys 'R' Us-nak pedig épphogy sikerült kimenekülnie a csődeljárás alól.

Más áruházláncok pedig több száz üzlet bezárására kényszerülnek.

Ezzel párhuzamosan az olyan e-kereskedelmi óriások, mint az Amazon vagy az eBay egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a hagyományos modellel működő versenytársakra.

Az idei, november 1-től december 31-ig tartó szezonban a webáruházak tovább növelhetik piaci részesedésüket és elérhetik a 12,3 százalékot.

Szegedi karácsonyi hetek 2018 - Vár a Dél-Alföld adventi fővárosahttp://www.travelo.hu/hirdetes/20181108-szegedi-karacsonyi-hetek-2018-var-a-delalfoldi-adventi-fovarosa.htmlMár érezni a karácsony illatát a Vörösmarty térenhttp://www.travelo.hu/advent/20181109-budapest-vorosmarty-ter-adventi-vasar-karacsonyi-elokeszuletek-unnepi-hangulat.htmlNe utazzon messzire egy varázslatos adventi vásárért!http://www.travelo.hu/hirdetes/20181108-ne-utazzon-messzire-egy-varazslatos-adventi-vasarert.html