Kiderült, mennyire figyelünk az online jelszavainkra

jelszó password biztonság
Vágólapra másolva!
A magyarok nagy része még mindig nem fordít elég figyelmet online szolgáltatások igénybevételekor jelszavainak megóvására, és nem készült fel az adathalászok elleni védekezésre sem – derült ki a Google megbízásából készített reprezentatív kutatásból.
Vágólapra másolva!

Az online adatbiztonságról Magyarországon végzett kutatást a YouGov piackutató végezte.

A felmérés alapján a magyarok 33 százaléka használ különböző jelszavakat különböző online szolgáltatáshoz. A magyarok 28 százaléka néhány online felületen, 27 százalék a legtöbb online felületen, 7 százaléka pedig minden felületen ugyanazt a jelszót alkalmazza.

Ritkán változtatunk Forrás: Origo

A kutatás szerint 13 százalék használ úgynevezett erős jelszót, amely betűket, számokat és szimbólumokat is tartalmaz. A válaszadók 24 százaléka aggódik valamilyen szinten, hogy feltörik a jelszavát az általa használt online felületen, 4 százalék nagyon aggódik, 20 százalék eléggé aggódik.

A kutatási eredmények alapján a magyar lakosságnak érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnie jelszavai megóvására. Ezt erős jelszóval érhetik el, ami legalább nyolc karakter, és olyan szót vagy szavakat tartalmaz, amit másnak nehéz kitalálni. Az egyedi jelszóhasználat minden fiókhoz javasolt – írták.