Kivételes helyszínen nyit üzletet az Aldi

aldi bolt üzlet élelmiszer közért
A woman pushes a shoppping trolley as she leaves an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Üllőn nyitja következő boltját az Aldi, ott, ahol az egyik legnagyobb konkurensnek, a Lidlnek nincs üzlete – írja a Napi.hu. Azért akad elég versenytárs, a településen már ott van a Coop, a Tesco, a Spar és a Penny.
Vágólapra másolva!

A több mint 130 bolttal rendelkező Aldi ezen a héten újabb üzletet ad át, ezúttal Üllőn.

A bolt csütörtökön nyílik. Az új egység a 4-es és a 400-as út kereszteződésénél egy ipari területen található.

Új Aldi nyílik Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az üllői aldis boltnyitás azért kivételes, mert eddig többségében olyan helyeken terjeszkedett a boltlánc, ahol a harmadik nagy diszkonthálózat, a Lidl is jelen van – írja a lap. Utóbbi cég boltlistája szerint azonban Üllőn nincs Lidl üzlet, ám a két szomszédos településen, Monoron és Vecsésen van.

Az Aldi egyébként középtávon 200-250 boltból álló hálózatot szeretne létrehozni.

Tehát további 70-120 üzlet nyitásában gondolkodik a boltlánc országosan. Az viszont kérdés, hogy a terjeszkedést milyen tempóban sikerül összehozni, a szabályozási környezet ugyanis nem segíti a bővülést.