Ez a Johnnie Walker történetének egyik legdrágább whiskyje

A whisky lepárlásának története legalább az ókori alexandriai vegyészetig nyúlik vissza
Vágólapra másolva!
A luxusitalok iránt egyre csak növekszik a kereslet, ezért sok vállalat dob piacra exkluzív, és általában roppant drága alkoholos italt. Most a Johnnie Walkernél döntöttek úgy, hogy ilyen termékkel kedveskednek a minőségi whisky szerelmeseinek.
Vágólapra másolva!

A Johnnie Walker bemutatta eddigi legidősebb whiskyjét, az 50 éves Johnnie Walker Masters' Editiont. A prémium italból csupán 100 üveg készült. Hat olyan főzdéből válogatták az összetevőket, amelyek még a cégalapító idejében üzemeltek, de öt közülük mára bezárt, így valóban egy különleges blended whiskyről van szó.

A Johnnie Walker különlegessége meglehetősen drága lesz, egy üveg 25 ezer dollárba, azaz több mint 7 millió forintba kerül majd.

Johnnie Walker Master's Edition Forrás: foodbev.com/Johnnie Walker

A mostani a Johnnie Walker valaha volt egyik legdrágább whiskyje. A csomagolás egyénileg számozott, dupla dobozos és fekete kristályból készült, ráadásul N.E.J. Stevenson tervezte az üveget, aki a királynőnek is készít hasonló remekműveket.

A Masters' Edition 43,2 százalékos alkoholtartalmú lesz, és ahogyan a vállalat leírja: gazdag citrusos íz vegyül a fekete csokoládéval, a végén pedig egy kis mentás füstös utóhatás érezhető majd.