A Raiffeisen futurisztikus irodaházba költözik, megvan az óriásmegállapodás

Agora Budapest irodaház
Vágólapra másolva!
A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Raiffeisen Bank az Agora Budapestbe költözik. Az új bérleti megállapodás, volumenét tekintve a HB Reavis történetében és a 2018-as magyar irodapiacon is az egyik legnagyobbnak számít, a bank közel 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet bérel majd hosszú távra az Agora Towerben, a beruházás első épületében.
Vágólapra másolva!

A Raiffeisen Bank több mint 1300 munkatársa két különböző irodaházból költözik az új székházba 2020 elején. A HB Reavis közleményéből kiderül, hogy

a bank új otthona, az Agora Budapest változatos, felhasználó-központú szolgáltatásokat, többek között intelligens épület-megoldásokat, co-working irodát, tágas közösségi tereket, projektbe integrált tömegközlekedést, valamint rugalmas és modern irodaterületet biztosít, amelyet kifejezetten a bank igényeinek megfelelően alakítanak ki.

A HB Reavis irodatér-tanácsadás üzletága, az Origameo már a kezdetektől fogva közreműködött a bank számára előnyös munkahelyi környezet felmérésében. Szakértőik vezetői workshopokkal, interjúkkal, kérdőívekkel mérték fel az ideális munkakörnyezetre vonatkozó igényeket. A felmérést speciális, modern, szenzoros térkihasználtság-vizsgálatokkal is kiegészítették.

Így fest majd az Agora Budapest irodaház Forrás: agorabudapest.com

Az eredményeket az Origameo nemzetközi szakértői csapata elemezte: többek között szociológusok, pszichológusok, matematikusok és adatelemzők dolgoztak azon, hogy az egész szervezet számára megtalálják a lehető legjobb munkavállaló-központú környezetet.

Két jelenlegi székhelyünk összevonásával jelentősen javul majd a kommunikáció, és hatékonyabb lesz az üzleti területek közötti együttműködés is" – mondta Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója.

Ilyenek lesznek a belső terek az irodaházban Forrás: agorabudapest.com

A tárgyalások során az ingatlanfejlesztő vállalat első számú szempontja az ügyféligények felmérése és támogatása volt. Napjaink HB Reavis épületeinek tervezése a "Munkahely mint szolgáltatás" „Workplace as a Service" nevű koncepció alapján történik, amely magában foglalja az Origameo szolgáltatást, a HubHub co-working irodát, az intelligens épület-megoldásokat (mint pl.: okos parkolás, és épületbeléptető rendszer, épületszenzorok), valamint az aktív épület-üzemeltetést (közösségi programok és szolgáltatások, pl.: kerékpár- és autómegosztás).

Ezek a szolgáltatások az épületek felhasználóit helyezik a középpontba, és arra törekednek, hogy a munkahelyi élmények gazdagításával egyszerre reagáljanak az ügyféligényekre és különböztessék meg a vállalatot az egyre növekvő versenyben.

A tranzakció fontos mérföldkő a HB Reavis számára mind nemzetközi, mind helyi szinten: a Raiffeisen Bank az Agora Budapest első épületének közel 60 százalékát foglalja majd el 2020 elején.