Megtörtént: a Microsoft maga alá gyűrte az Amazont

2018.10.29. 20:36

Az Amazon harmadik negyedéves bevétele elmaradt a várakozásoktól, a friss adatok szerint a cég értéke 68,1 milliárd dollárral csökkent. Így a korábban Bill Gates nevével összekapcsolódott Microsoft lett a legnagyobb vállalat az Egyesült Államokban.

Jeff Bezos kereskedelmi óriása, az Amazon 7,8 százalékkal esett október utolsó péntekén, ami a cég történetének legrosszabb napjává vált – korábban 2014. október 24-én zuhant hatalmasat –, így a vállalat jelenleg 803,28 milliárd dollárt ér – állítja a CNBC.

Az alapító és vezérigazgató Bezos 11 milliárd dollárt vesztett személyes vagyonából.

IllusztrációForrás: AFP/2014 Getty Images/Stephen Brashear

De nem az Amazon az egyetlen, aminek csökkent az értéke: a Google-t birtokló Alphabet 1,8 százalékos, vagyis 15,29 milliárd dollár veszteséget produkált pénteken. A további ismert technológiai vállalatok, mint a Facebook és a Netflix is vesztett értékéből.

Az Amazon szeptember negyedikén elérte az ezermilliárd dolláros álomhatárt, a cég azóta 9,1 százalékát vesztette el.

Ugyan az Amazon az év elején túlszárnyalta a Microsoftot, azonban a szoftvervállalat a napokban visszavette első helyét a maga 821 milliárd dolláros értékével. Így piaci kapitalizációja alapján, a Gates-vállalat most értékesebb, mint Jeff Bezos technológiai óriása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK: