Rengeteg pénz jut gazdaságfejlesztésre, a teljes összegre lesz szerződés

business startup office team people meeting young computer start up group teamwork smiling colleagues success casual working woman technology men entrepreneur happy tablet work laptop desk training modern company successful creative corporate man project
49117318 - startup business people group working everyday job at modern office ötlet
Vágólapra másolva!
Az év végére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot, a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet - mondta Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára, a Ginop irányító hatóságának vezetője csütörtökön az Európai Unió versenyképességi operatív programjainak éves nemzetközi konferenciáján, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Greinstetter Balázs a konferencia köszöntőjében kiemelte, a magyar Ginop egyebek közt támogatja a munkaerőpiaci tartalékot is jelentő fiatal álláskeresők munkaerőpiaci elhelyezkedését, vállalkozóvá válását, felkészíti a hazai kis- és közepes vállalkozásokat az ipari digitalizáció kihívásaira,

ösztönzi az egyetemi és vállalati kutatás-fejlesztési együttműködéseket, kedvezményes hitelt és kockázati tőkét kínál vállalkozásoknak.

A kétnapos rendezvényen 11 tagország szakemberei tekintik át az Európai Unió versenyképességi programjait.

Illusztráció Forrás: 123rf

Greinstetter Balázs hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság 2010 óta jelentős fejlődésen ment keresztül, 2010-hez képest mintegy 800 ezerrel többen dolgoznak, 4,5 millió embernek van munkája Magyarországon.

A legfrissebb adatok szerint 2018 második negyedévében éves összevetésben 4,9 százalékkal, az idén az első fél évben 4,7 százalékkal nőtt a magyar gazdaság.

Ez a növekedés az egyik legmagasabb az Európai Unióban, és a beruházások dinamikus bővülése a jövőben is tartható - jelentette ki a PM helyettes államtitkára.

Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára a megnyitón arra hívta fel a figyelmet, hogy Európa-szerte a vállalkozások jelentős átalakulás előtt állnak, meg kell felelniük a digitalizáció kihívásainak, a közép-kelet-európai régióra pedig jellemző a vállalkozások generációváltása, amit meg kell oldani.