Még nem lélegezhetnek fel a Nokiánál

nokia, moszkva
A vékonyabb pénztárcájú vásárlókat és a millenniumi generációkat céloznák Oroszországban a branddel
Vágólapra másolva!
További megtakarításokat kell végrehajtania a Nokiának ahhoz, hogy esélye legyen elérni ez évi, illetve a következő évekre szóló célkitűzéseit – írja a vállalat friss jelentései alapján a Bloomberg, kiemelve azt, hogy a cég maga is ebben látja stabilitásának egyik legfontosabb eszközét.
Vágólapra másolva!

Az elemzői várakozásoknál valamennyivel kevesebb lett a Nokia harmadik negyedéves profitja. A vállalatnak az utolsó negyedévben kell erősítenie ahhoz, hogy tartani tudja az éves tervet.

A várakozások szerint a cégnek 516 millió eurós működési eredményt kellett volna felmutatnia, ám ebből 487 milliót sikerült összehozni.

Rajeev Suri, a vállalat vezérigazgatója azonban nem aggódik. Azt ugyanakkor elismerte: még sok munka vár rá az egykori mobiltelefon-óriás finn vállalatra, annak érdekében, hogy jövedelmező üzletet folytathasson a legújabb generációs vezeték nélküli hálózatok fejlesztésével.

Még nem talált magára a Nokia, negyed évük van szépíteni Forrás: Origo

Mint ismeretes,

a Nokia fő tevékenységi köre napjainkban a hálózatfejlesztés, az 5G kapcsolatok, vagy épp a repülés közbeni adatátviteli megoldások fejlesztésére irányul.

A Nokia néven forgalomba hozott mobilokat egy, a vállalat korábbi vezetőinek érdekeltségébe tartozó koncesszió dobja piacra.

Suri a cég korábbi, nem túl biztató eredményei alapján már sürgette a befektetőket, hogy vizsgálják felül stratégiájukat, és tegyenek elérhetővé több forrást, elsősorban az 5G-s fejlesztésekhez.

Ugyanakkor megerősítette: mintegy 700 millió eurós megtakarítást kell elérniük éves szinten, 2020 végéig. Ez pedig egészen biztosan sok elbocsátással jár majd, de azt a cégnél egyelőre nem közölték, hány munkavállalótól kell megválniuk.