Vállalati juttatási formaként is használható kedvezménykártya mutatkozott be

Vágólapra másolva!
Duo Card és Duo Card Expert néven nemrég új kedvezménykártya-rendszer mutatkozott be Magyarországon, amely főleg a céges szolgáltatásokban domborít, kezdve a vállalkozói ügyintézéstől, a céges autóvásárláson át a könyvelői, grafikusi és rendszergazdai szolgáltatásokig. A vállalkozók és cégvezetők sokféle kedvezményt érhetnek el vele, az utazások, kikapcsolódások során pedig a SZÉP kártya kiegészítője is lehet.
Vágólapra másolva!

A nemrég bemutatott rendszerben jelenleg két kártyatípus érhető el: a magánszemélyeknek szóló Duo Card és a cégeknek, vállalkozóknak létrehozott Duo Card Expert.

A kártyák a kedvezményt felmutatással, azonnal biztosítják, 5 és 50 százalék közötti kedvezmény erejéig, országszerte több száz elfogadóhelyen.

A kártya főleg a céges szolgáltatásokban jeleskedik Forrás: Duo Card

A kártya része ráadásul a turisztikai kedvezményeket biztosító, nagy hagyományokkal rendelkező Hungary Card is.

„A Duo Card Expert kártyánk főleg a céges szolgáltatásokban jeleskedik, kezdve a vállalkozói ügyintézéstől, a céges autóvásárláson át a könyvelői, grafikusi és rendszergazdai szolgáltatásokkal bezárólag" - mondta Kőrösi Péter, a Duo Card társtulajdonosa. - „Megválogatjuk, hogy kik lehetnek a partnereink és bizonyos kategóriákból, vagy hasonló szolgáltatásokból egyazon földrajzi területről nem léptetünk elő a kiemelt partnerünkké több elfogadóhelyet."

A kártya adható munkavállalóknak béren kívüli juttatásként is.

Az alkalmazottakat jobban lehet motiválni, bónuszt, ajándékot jelent a számukra, illetve jelentős megtakarítást érhetnek el vele, akár a mindennapjaikban is. A Hungary Cardnak köszönhetően rengeteg idegenforgalmi, utazási vagy éttermi szolgáltatás is szerepel a kedvezmények között.

2019-ben valamelyest átalakul az adórendszer Magyarországon, ehhez kapcsolódóan a béren kívüli juttatások is nagyon megváltoznak. A már elfogadott törvényjavaslat szerint jövőre a SZÉP kártya lesz az egyetlen kedvező adózású rendszer, amely hatályon kívül fogja helyezi többek közt a lakáscélú támogatás és a kockázati biztosítás adómentességét is. A SZÉP kártya Duo Card családdal közös elfogadóhelyein azonban már a kedvezményekkel csökkentett összeget kell fizetni.