Új vezető Magyarország legrégebbi taxivállalatának élén

Főtaxi, embléma, taxi
Budapest, 2016. január 22. A Főtaxi Autóközlekedési és Szolgáltató Zrt. egyik gépkocsija halad a főváros V. kerületében, a Múzeum körúton. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Új elnök-vezérigazgató állt munkába a Főtaxi élén, írja közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

Magyarország legrégebbi taxivállalata, az idén 105 éves Főtaxi. Fejlődésének lendületet adott a Budapest Taxi taxi üzletágának májusi felvásárlása, ami nyomán csaknem 2000 autóra nőtt a flottája.

A külön márkanév alatt működő két cég jelenleg havonta több, mint 300.000 fuvart bonyolít le Budapesten és a repülőtéren, ami 37 százalékos bővülést jelent a fuvarszámban az elmúlt év azonos időszakához képest.

Illusztráció Forrás: MTI/Turbéky Eszter

A céghez érkező megrendelések csaknem 30 százaléka applikáción keresztül, 70 százaléka pedig a diszpécserközpontba érkezik, ez utóbbi havonta több mint 300 000 hívást kezel.

Az év végi csúcsforgalomban a megrendelések és a fuvarszám további emelkedése várható.

A Főtaxi 2017-ben mintegy 2,2 milliárd forint árbevétel mellett 384 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2016-ban 1,89 milliárd forintos árbevétel mellett 396 millió forintos adózott eredménye volt.

Október 24-től Angyal Zsolt a cég új elnök-vezérigazgatója.

A Főtaxi Zrt. korábbi vezérigazgatója, Mohl László, bár a Főtaxin kívül folytatja karrierjét, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában képviseli a jövőben a céget, mint kisrészvényes.

Angyal Zsolt a Főtaxi új elnök-vezérigazgatója Forrás: www.kondellamisi.hu/Kondella Misi Photography

Angyal Zsolt a Business Lease Hungarytól érkezett a Főtaxihoz, ahol 2010-től dolgozott operációs igazgatóként. Ezt megelőzően 2005 és 2010 között a Raytheon Professional Services-nél töltött be közép-kelet-európai regionális operatív vezetői pozíciót, 2001 és 2004 között pedig a Bobcat Europe-nál volt dél-kelet európai regionális értékesítési vezető. Karrierjét a Ford Hungáriánál kezdte, ahol 1993 és 2000 között értékesítési területen dolgozott. A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen 1992-ben végzett járműgépészmérnökként, majd 1994-ben a Budapest Business Schoolban közgazdász diplomát szerzett. Anyanyelve mellett folyékonyan beszél angolul.