Az eBay beperli az Amazont

ebay euro
ILLUSTRATION - A 10 euro banknote, 1 euro coin and an iPhone 6 displaying the Ebay logo, are picture in Berlin, Germany, 22 October 2014. Ebay and PayPal have started offering new online services shortly before the kick-off for the Christmas shopping season in Germany. The focus is on using mobilephone for payments and a better integration of online commerce and stationary stores. Photo: Lukas Schulze/dpa
Vágólapra másolva!
Az 1995-ben alapított eBay azt állítja, hogy az Amazon emberei visszaéltek a cég belső levelezési rendszerével, hogy kapcsolatba lépjenek az ottani eladókkal, ez pedig a piaci szabályok megsértése.
Vágólapra másolva!

Az Amazon korábban azt állította, hogy kivizsgálja az ügyet, ugyanakkor az eBay által nemrégiben küldött piaci gyakorlatot sértő magatartás befejezésére felszólító levélre nem válaszolt.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

A kaliforniai Santa Clara megyében indított perben az eBay azt állítja, hogy az Amazon képviselői saját fiókot hoztak létre az eBay rendszerén belül, majd az eladóknak regisztrációs üzeneteket küldtek.

A cég szerint az üzenetküldések legalább 2015-ig nyúlnak vissza, és több tucat Amazon képviselőt érint, akik több száz üzenetet küldtek.

Az eBay-t korábban az egyik eladó értesítette, aki megkérte az Amazont, hogy hagyják abba az üzenetküldést. A benyújtott bizonyítékok szerint az Amazon alkalmazottai tisztában voltak vele, hogy ez a gyakorlat sérti az eBay felhasználási szabályzatát.

– állítja a cég.

Az online vásárlás úttörőjének számító eBay 175 millió aktív vásárlóval büszkélkedhet, akik tavaly közel 90 milliárd dollárt költöttek el a platform segítségével.