A szakértő, aki megjósolta a Lehman bukását, a Teslanak is hasonlót igér

10 legnagyobb autógyár – galéria
7, Tesla
Vágólapra másolva!
David Einhorn, a Grennlight Capital elnöke azzal vállt igazán híressé, hogy 2008-ban megjósolta a Lehman Brothers csődjét. A szakértő szerint a Tesla és a Lehman között sok hasonlóság van és minden jel arra mutat, hogy a befektetési bank sorsára jutnak majd.
Vágólapra másolva!

David Einhorn befektetési alapkezelő, nagyon komolyan veszi az adatelemzést és a kutatást, így magabiztosan állítja, hogy a Tesla működése sok területen hasonlít a 2008-ban csődbe ment Lehman Brothers-höz, amely akkoriban az Egyesült Államok negyedik legnagyobb befektetési bankja volt.

Einhorn szerint a Tesla már 2013-ban is a bukás szélére sodródott,

amikor nem tudták leszállítani ügyfeleiknek a megrendelt Model 3-as autókat, a készpénz készleteik elkezdtek kiapadni, Elon Musk pedig kétségbeesetten próbálta eladni a céget a Google-nek.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Ahelyett, hogy Musk igazat mondott volna a részvényeseknek a válságos időszakban, ő inkább hazudott és fontos információkat tartott vissza. Einhorn kiemeli azt is, hogy ezeknek a cselekedeteknek sem jogi, sem pedig piaci következményei nem voltak.

A Tesla túlélte, Muskot pedig mindenki azért dicsérte, hogy blöffölt a befektetőknek ezzel megmentve az elektromos-autó gyártót.

Musk ráadásul Twitter üzenetben gúnyolta az amerikai tőzsdefelügyeletet rövidesen azután, hogy megállapodott velük. Einhorn szerint hamarosan ezek a dolgok is visszaütnek majd a Teslára. Úgy gondolja Musk kitörései is arra utalnak, hogy a vállalat vezére egyre frusztráltabb, hiszen közeleg a vég. A Tesla részvényeinek árfolyama 7,1 százalékot esett az előző héten, az idén pedig összesen 16 százalékot zuhant.