Mégis visszatér a Toys R Us játékáruház?

Horizontal
(FILES) This file photo taken on December 24, 2015 shows customers in front of the Toys"R"Us Times Square flagship store in New York. Retailer Toys "R" Us has filed on September 19, 2017 for Chapter 11 bankruptcy protection in a US court, the company said, amid heavy debt and a tough environment for bricks and mortar stores. / AFP PHOTO / Don EMMERT
Vágólapra másolva!
Az amerikai cég Twitter fiókjánál jelent meg egy bejegyzés múlt héten, ami szerint Geoffrey zsiráf – vagyis a cég kabala állata – beutazta a világot, és készen áll az új dolgokra.
Vágólapra másolva!

A bejegyzést a Toys R Us szellemi tulajdonát birtokló Geoffrey LLC sajtóközleménye követte, amiben közölték, hogy a vállalat hitelezői megvásárolhatják a cég eszközeit.

Sok korábbi Toys R Us alkalmazott felháborodott, amikor olvasta a hírt, és többen nehezményezték, hogy míg a zsiráf nyaralni volt, addig a kirúgott dolgozóknak ez nem sikerült.

Illusztráció Forrás: AFP/Don Emmert

A vállalat januárban jelentette be, hogy valamennyi amerikai áruházát bezárja, ezzel 31 ezer dolgozó került utcára.

A Rise Up Retail érdekképviseleti csoport beszámolt arról, hogy a cég továbbra is 75 millió dollár (21,2 milliárd forint) végkielégítéssel tartozik egykorit alkalmazottainak.