Megváltozik az American Express híres aranykártyája

American Express, logó
DES PLAINES, IL - NOVEMBER 11: A sign showing the American Express logo is seen outside of a restaurant November 11, 2008 in Des Plaines, Illinois. American Express won federal approval to become a bank holding company which could cut its borrowing costs and allow access to government money. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az American Express bejelentette, hogy több változás jön a cégnél, és ezek egyike érinti a vállalat népszerű aranykártyáját is, amelyet még 1966-ban vezettek be.
Vágólapra másolva!

Az American Express jelentősen megemeli az aranykártya éves díját, méghozzá 195 dolláról 250 dollárra. Összehasonlításképp a Chase hasonló prémium kártyájának éves díja 95 dollár.

Emellett az ügyfelek már nem fognak jutalompontot kapni a tankolás után, mert mostantól csak az étkezés és az utazás számít bele a jutalomprogramba. Ezekben a kategóriában viszont sokkal több pontot fog osztani a vállalat.

Illusztráció Forrás: AFP/Justin Sullivan

Emellett az új aranykártya-tulajdonosok bónuszt is kapnak majd, amikor aláírnak az American Expressnél.

Aki január 9-ig igényel aranykártyát, az 25 ezer jutalompontot kap, ha az első hónapban elkölt kétezer dollárt.

A már meglévő aranykártyás ügyfeleket az American Express átemeli az új rendszerbe. Nekik 2019 április 1-től kezdődően számlázzák ki a megemelt éves díjat.