Magyarországnak a legerősebb a tőkemegtartó képessége a régióban

Budapest, panoráma
Budapest, 2012. július 20. Kilátás a Gellért-hegyről a Duna belvárosi szakaszára és a Széchenyi Lánchídra. A háttérben a Margit híd, a Margitsziget és Óbuda részlete. Jobbra az id. Antall József rakpart és az Országház részlete. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Magyarország tőkemegtartó képessége a legerősebb a régióban - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke csütörtökön Budapesten, a Portfolio Budapest Economic Forum 2018 című konferenciáján.
Vágólapra másolva!

A világméretekben szigorodó monetáris politikák és a feltörekvő piaci turbulencia hatására megindult a kötvénypiaci átrendeződés, a feltörekvő régiókból a fejlett piacok felé áramlik a tőke - mondta az alelnök.

Illusztráció Forrás: MTI/Jászai Csaba

Megjegyezte, hogy eszközarányosan az ázsiai és a közel-keleti régiót érintette legjobban a tőkekivonás, a kelet-közép-európai régióban az április óta tartó kiáramlás ellenére az év elejétől számítva

még mindig tőkebeáramlás történt.

Hozzáfűzte, Romániában ugyanakkor sokkal erőteljesebb volt a kiáramlás, mint a régiós átlag.