A Comcasthoz kerül a teljes Sky-csoport

Comcast vállalat, Comcast
MIAMI, FL - APRIL 25: A Comcast sign is seen as the U.S. media group submitted a $30.7 billion bid for Sky on April 25, 2018 in Miami, Florida. Sky, a British TV provider, dropped its support for a lower offer from Rupert Murdoch's Twenty-First Century Fox after Comcast made its offer. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Comcast amerikai kábelszolgáltató 11,63 milliárd fontért kivásárolja a 21st Century Fox 39 százalékos részesdését a Sky európai televíziós óriásból.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, a Comcast nemrég felvásárolta a Skyt 40 milliárd dollárért, azonban egy korábbi üzlet miatt a Fox tulajdonában maradt a vállalat 39 százaléka. Azonban úgy tűnik, a Comcastnak sikerült megállapodnia a Foxszal, így hozzájuk kerül a teljes Sky-csoport.

A bejelentés szerint az ügyletet várhatóan a jövő héten lezárják, és ezzel a Comcast cégé lesz a Sky egésze. A Comcast szeptember végén szerezte meg a Sky többségi hányadát, miután részvényenként 17,28 fontot ajánlott, míg a Fox csupán 15,67 fontot.

Illusztráció Forrás: AFP/2018 Getty Images/Joe Raedle

A Sky-csoportnak 23 millió előfizetője van Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Ausztriában és Olaszországban. A Comcast a legnagyobb kábelszolgáltató az Egyesült Államokban, és olyan stúdiókkal rendelkezik, mint a Universal Pictures és az NBC Universal.

A Comcast azért tartja fontosnak a Sky megvételét, mert hatékonyabban tudja felvenni a harcot olyan konkurensekkel, mint a Netflix. A londoni tőzsdén jegyzett Sky árfolyama a csütörtöki kereskedés kezdete után egy órával, 10 órakor 0,09 százalék mínuszban, 17,27 fronton állt.