A lottónyertes, akiből néhány év alatt bankrabló lett

Mega Millions lottó, lottó, amerikai lottó, szerencsejáték
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A MarketWatch szerint az emberek 70 százaléka, akik hírtelen jutnak hozzá nagyobb összegű pénzhez, néhány éven belül elveszítik az egészet. Jim Hayes története azonban azért különleges, mert az után, hogy teljes lottónyereményét elveszítette, bankrablónak állt.
Vágólapra másolva!

Jim Hayes 1998-ban nyert 19 millió dollárt a Quick Pick lottón. Az egykori biztonsági őr esélye a telitalálatra 1:18 009 460-hoz volt, de neki mégis sikerült. Heyes nyereménye adózás után 13,7 millió dollár volt, ezt pedig húsz éven át, részletekben kapta volna kézhez.

Hayes egyből elkezdte szórni a pénzt, drága autókat és házat vásárolt magának, valamint gyakran járt Las Vegasba is. A móka azonban nem tartott sokáig, és hamarosan olyan vényköteles gyógyszereket kezdett szedni, mint a Vicodin, Norco és az Oxy. Eleinte erre egy sikertelen hátműtét okozta fájdalmak miatt volt szükség, de gyorsan rászokott az erős gyógyszerekre.

Illusztráció Forrás: AFP/2013 Getty Images/Scott Olson

A kaliforniai lottózó hamarosan megtagadta a nyeremény kifizetését, mivel Hayes gyógyszerfüggővé vált, így már pénz sem érkezett. Emellett több rossz befektetése is volt, ráadásul adóságokba verte magát. Hayes 2007-ben jelentett csődöt.

A pénze elfogyott, de továbbra is szüksége volt a gyógyszerekre, ezért úgy döntött, hogy megpróbálja magát bankrablásból fenntartani.

Ezen a területen sem volt túl sikeres, mert bár ugyan 10 bankot kirabolt, de mindössze 40 ezer dollárt sikerült zsákmányolnia. Hayest 2017-ben kapták el, és 33 hónap börtönre ítélték, valamint 39 ezer dollárt vissza is kellett fizetnie.