Vezetőváltás a General Electric-nél

Ft. Wayne, IN - Circa December 2015: General Electric Factory. GE is the world's Digital Industrial Company IV
Vágólapra másolva!
14 hónappal kinevezése után távozik John Flannery elnök-vezérigazgató, helyére az igazgatótanács egyhangú szavazással azonnali hatállyal Lawrence Culp Jr.-t választotta meg - közölte a bostoni székhelyű ipari konglomerátum.
Vágólapra másolva!

John Flannery tavaly augusztusban került a vezérigazgatói székbe és január óta tölti be az elnöki tisztséget is. Flannery azt tervezte, hogy mélyreható változtatásokkal kisebb, a változásokra gyorsabban reagáló és nyereségesebb vállalattá alakítja át az 1878-ban alapított céget.

A szerkezeti átalakítások közepette azonban a vállalat piaci tőkeértéke 100 milliárd dollár alá esett, árfolyama pedig 35 százalékkal csökkent az idén.

A General Electric hétfőn arra figyelmeztetett, hogy nem tudja tartani idei profitelőrejelzését, és 23 milliárd dolláros leírást hajt végre erőművi üzletágában.

Vezetőváltást jelentett be a GE Forrás: Shutterstock

Hétfőn a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben a General Electric árfolyama több mint 15 százalékkal 13 dollár fölé emelkedett New Yorkban. Az elmúlt 52 hét alatt 24,89 és 11,21 dollár között mozgott az árfolyam.

A GE több mint 28 éve van jelen Magyarországon és nemcsak a legnagyobb amerikai befektető, de egyben az egyik legnagyobb magyar vállalat is.

Közel 5000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, ahol 4 gyár, 3 kutatás-fejlesztést végző központ (GE Power, GE Healthcare, GE Aviation) és egy regionális üzleti központ található. A vállalat magyarországi üzemeiben korszerű egészségügyi, olaj- és gázipari, légi közlekedési, és energiatermelési berendezéseket és gépeket gyárt.