Nagyon megbüntetik a Facebookot az újabb botrány miatt

TOPSHOTS Horizontal ILLUSTRATION LOGO FACEBOOK HEAD OFFICE INTERNET
A lit sign is seen at the entrance to Facebook's corporate headquarters location in Menlo Park, California on March 21, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg vowed on March 21 to "step up" to fix problems at the social media giant, as it fights a snowballing scandal over the hijacking of personal data from millions of its users. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
A Facebook komoly büntetésre számíthat, miután a vállalat néhány napja bejelentette, hogy egy biztonsági rés miatt akár 50 millió felhasználó adatát is ellophatták hackerek. A bűnözők a bejelentkezéshez használt e-mail-címet, a felhasználók beszélgetéseit, fényképeit és baráti listáját is megszerezhették.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal szerint akár 1,63 milliárd dolláros büntetést is kiszabhatnak a Facebookra az újabb botrány miatt. Az ír adatvédelmi bizottság (DPC) már vizsgálja az esetet, és további információkat kértek a közösségi oldaltól.

A Facebook néhány napja jelentette be, hogy egy biztonsági rés miatt akár 50 millió felhasználó adatait is ellophatták.

A hiba a közösségi oldal „View As” kódjában volt. Ez a funkció lehetővé tette a felhasználóknak, hogy úgy tekintsék meg saját adatlapjukat, mintha egy ismeretlen nézné.

Illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

A DPC aggasztónak találja, hogy a problémát a Facebook már több napja felfedezte, de még mindig nem tudják, hogy pontosan hányan érintettek, és milyen információk kerültek rossz kezekbe.

A Facebook szerint jelszavakat nem loptak el a hackerek,

azonban biztonsági okokból minden érintett felhasználónak ismét be kellett jelentkeznie Facebook-fiókjába. A közösségi oldal nyilatkozatából kiderült az is, hogy segíteni fogják a DPC munkáját és válaszolnak minden kérdésre.