Újabb rezsicég csatlakozott a Díjnethez

magyarország jobban teljesít, illusztráció, díjnet
Vágólapra másolva!
A múlt héten a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) is csatlakozott a Díjnet rendszeréhez, ezt követőn a TRV mintegy 250 ezer ügyfele is elérheti az e-számlázással foglalkozó cég szolgáltatásait - közölte a Díjnet.
Vágólapra másolva!

A lépéssel lezárult az a 2017 végén kezdődött folyamat, amelynek során az öt regionális víziközmű mindegyike a Díjnettel szerződve lehetővé tette az e-számlakezelést és -fizetést, összesen mintegy 1,1 millió háztartás számára.

A TRV Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Csongrád megyékben, illetve Pest megye egy részében szolgáltat, így összesen 262 település vízszolgáltatását biztosítja.

A TRV csatlakozása az e-szolgáltatóhoz egy, a regionális vízszolgáltatók folyamatainak egységesítését célzó közbeszerzés keretében valósult meg, a többi érintett társaság, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV), a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV), az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV), valamint az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV) integrációja már az előző hónapokban lezajlott.

Forrás: Dijnet.hu


Magyarországon 2010 óta a víziközmű-társaságok körében erőteljes integráció zajlott le, a korábbi mintegy 400 társaság helyett ma mintegy 40 víziközmű-szolgáltató tevékenykedik,

az 5 regionális többségi állami tulajdonú társaság mellett kettő többségi fővárosi tulajdonban, a többi pedig többségi önkormányzati tulajdonban működik.
Országos szinten az egy lakosra jutó évi vízfogyasztás a hálózatba kötött lakásokban már hosszú évek óta 34 köbméter körül alakul, 2016-ban az összes lakás több mint 95 százaléka rendelkezett vezetékes ivóvízzel, ez az arány a községekben is meghaladta a 91 százalékot.