Nagyot változnak a gazdagok befektetési módszerei

befektetés, részvény, üzlet, tanácsadás
Érdemes több részre bontani a befektetéseket
Vágólapra másolva!
A millenniumi generáció által vezetett irodák megváltoztatják a megszokott befektetési lehetőségeket. 2017-ben háromból egy iroda befektetéseinél a fenntarthatóságra helyezte a hangsúlyt, ráadásul több mint a befektetett összeg felét, a jövőben is befektetésekre szánják – áll a UBS és a Campden Wealth jelentésében.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint a millenniumi generáció az elkövetkezendő 10-15 évben átveszi a vezetést a kisebb, családi befektetési alapoknál, és a saját preferenciájuk alapján alakítják a befektetés portfóliókat, vagyis a fenntartható beruházásokat fognak leginkább ajánlani.

Illusztráció Forrás: Cultura Creative/Copyright Andrew Brookes/Andrew Brookes

– áll a jelentésben, amihez a világon működő 311 családi befektetési alapot vizsgáltak meg, a válaszadók mindegyike legalább 1 milliárd dolláros befektetést kezel vagy felügyel.

Ezek összességében és globálisan 22,89 ezermilliárd dollárt kezelnek,

ez 25 százalékos növekedés 2014-hez képest – állítja a Global Sustainable Investment Review beruházási jelentése. A leggyakrabban olyan beruházásokat választanak, ami a tiszta energiával, a vízzel, a nemek közötti egyenlőséggel vagy az egészségügyi ellátásokkal foglakoznak.