Nem tudják eladni Harry Potter gyermekkori házát

Lavenham Village suffolk village. old buildings
DeVere House
Harry Potter
DeVere House
Vágólapra másolva!
A Harry Potter filmek készítői egy eredeti középkori házat választottak, amelynek mintájára alkották meg Harry Potter szülővárosának épületeit. A filmbéli mágus szüleit itt gyilkolta meg Voldemort, a sötét varázsló. A világ leghíresebb mágusának gyermekkori otthona Anglia egyik legtöbbet fotózott háza, de ismertsége, népszerűsége ellenére sem tudják eladni, pedig 45 ezer fonttal (több mint 16 millió forinttal) csökkentették az árát.
Vágólapra másolva!

Az épület Angliában található, Lavenham városában és még 2017 júniusában hirdették meg, de olyan kevesen érdeklődtek iránta, hogy hamar csökkenteni kellett az árat. Jelenleg 950 ezer fontért kínálják. Az ingatlant a Carter Jonas ingatlanközvetítő iroda értékesítené, de szerintük nincs abban semmi meglepő, hogy nem kapkodnak a házért a vevők.

Harry Potter szülőhelye Forrás: Flickr/Martin Pettitt

A házat Anglia egyik leggazdagabb családja, a De Vere építette még a középkorban. Az építményt John De Vere később vadászházként használta és a szóbeszédek szerint még VII. Henrik angol király is vendégeskedett ott.

A történelmi múlt és a filmes háttér ellenére, a régimódi ház csak kevés vásárlót mozgat meg,

hiszen nem éppen mondható modern otthonnak. Caroline Edwards ingatlanközvetítő szerint az ilyen házakat nehéz eladni, mert ki kell várni a megfelelő vásárlót, akihez valóban illik egy ilyen épület.

A Harry Potter rajongók közül valószínűleg mindenki felismeri a házat, amelyet először a "Harry Potter és a Halál ereklyéi" című filmben láthattak. Ugyan a filmben a környezetet megváltoztatták, mert a házzal szemben egy kis temető található, de az épület nagyrészt változatlan maradt.