Már a briteknél is kapható az ital, amely helyettesíti az ebédet

Soylent
AUSTIN, TX - MARCH 12: General view of atmosphere during the Soylent and Trish Austin Party featuring special guest performer GZA on March 12, 2017 in Austin, Texas. Rick Kern/Getty Images for Soylent/AFP
Vágólapra másolva!
Mostantól kapható a Soyleant egy étkezésnyi itala, miután a cég hét összetevőn is változtatott, hogy megfeleljen az Egyesült Királyság szabályozásának.
Vágólapra másolva!

A cég 2013-ban kezdte el gyártani a szója alapú italát, amely azóta a Szilícium-völgy legnagyobb tömeggyártású élelmiszerprojektjévé nőtte ki magát.

A terméket elfoglalt üzletembereknek fejlesztették ki,

és a cég véleménye szerint akár rendszeresen is helyettesíthető vele az étkezés, mivel tartalmazza a szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Rick Kern

A cég ugyanakkor már inkább alkalmi étkezés helyettesítőnek nevezi termékét.

– nyilatkozta a cég vezérigazgatója, Bryan Crowley válaszul a terméket ért kritikákra.

A termék neve egy 1966-ban publikált sci-fi regényből származik, amelyben Soylent Green volt a mesterséges étel neve.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Rick Kern

Ugyanakkor a Soylent termékét 2017-ben visszavonták Kanadából, mivel sokan betegnek érezték magukat utána. A cég akkor azt nyilatkozta, együttműködik a hatóságokkal, hogy újra forgalomba hozhassa az italt.

A termék három ízben – klasszikus, kakaó és kávé – kapható, a víz utáni fő összetevője pedig a géntechnológiával módosított szójafehérje, egy palack pedig 400 kalóriát tartalmaz.

A szigetországban már 2015 óta kapható hasonló termék, a Huel, és számos vásárló a BBC kérdésére elmondta, hogy nem cserélnék le a már megszokott terméket egy újra.