Stratégiai megállapodást írt alá a kormány a svájci Rehau vállalatcsoporttal

2018.09.14. 17:57

Stratégiai megállapodást írt alá a kormány a svájci Rehau-Automotive vállalatcsoporttal. Ennek keretében 7,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cég második gyártóüzemének létrehozásához – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Újhartyánban.

Az Újhartyánban felépülő autóalkatrész-gyártó üzem alapkőletételéli ünnepségén Szijjártó Péter elmondta, hogy a cég 40 milliárd forintos magyarországi beruházásával csúcstechnológiás gyártási technológiával állít elő műanyag gépjármű lökhárítókat, és 652 új munkahelyet létesít.

Pogácsás Tibor fideszes országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Markus Grundmann, a Rehau-csoport autóipari stratégiai üzletágának vezérigazgatója az alapkőletételenForrás: MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, stratégiai megállapodást a kormány csak olyan cégekkel köt, amelyek tevékenysége kimutatható a magyar nemzetgazdaság szempontjából. Eddig 78 vállalattal írt alá a kormány stratégiai együttműködési megállapodást.