Porsche: az önjelölt fiatal milliomosok havidíjért vezethetnek luxusautót

George Gamble fos2018 FoS First Glance Festival of Speed Adam Beresford 2018 718 Cayman GTS Paddock Porsche Porsche Cars GB
Porsche 718 Cayman GTS
Vágólapra másolva!
Köztudott, hogy az ezredfordulósok (azok, akik 1981 és 1996 között születtek) szeretik a kényelmet, ez pedig életük több területén is megmutatkozik, például a közlekedésben. Náluk elterjedt a taxizás, a különböző fuvarmegosztók használata, azonban a tömegközlekedést többségük utálja, ezért nem is meglepő, hogy sokuk saját autót szeretne. A Porsche pedig azokat a fiatalokat célozza meg új szolgáltatásával, akiknek nincs elég pénzük luxusautóra, mégis alkalomadtán szeretnének villantani egyet.
Vágólapra másolva!

A Porsche egy új szolgáltatás elindítását tervezi, amely az ezredfordulósakat célozná meg. A platform lehetővé tenné a gyártó különböző luxusautóinak bérbevételét egy hétre, vagy akár csak egy napra is. A Porsche a szolgáltatást először Atlantában teszi elérhetővé, miközben San Franciscóban összefognak a Turo nevű startuppal.

A Turora bárki feltöltheti saját autóját és egyszerűen bérbe adhatja.

A Volkswagen leaányvállalat ezzel a módszerrel szeretné megszólítani az ezredfordulósokat és a Z generáció tagjait, akik egyre inkább hozzászoknak az olyan közösségi megosztáson alapuló megoldásokhoz, mint az Uber, a Lyft és az Airbnb.

A változó szokásokhoz azonban nemcsak a Porsche igyekszik alkalmazkodni, hiszen tavaly a BMW és a Mercedes-Benz is hasonló előfizetéses szolgáltatást indított, januárban pedig a General Motorshoz tartozó Cadillac is bepróbálkozott ezzel a megoldással.

Porsche 718 Cayman GTS Forrás: Adam Beresford/Adam Beresford

Klaus Zellmer, a Porsche észak-amerikai részlegének vezetője szerint a szolgáltatás több ember számára teszi lehetővé, hogy megtapasztalják milyen élvezetes egy ilyen luxusautó tulajdonosának lenni, még ha csak egy rövid időre is. Hozzátette, hogy a vállalat így azokat is elérné, akik nem tudnak megvásárolni egy Porschét, azonban bizonyos időre bérbe tudják venni.

A rövid távú bérlésre épülő szolgáltatás Porsche Drive néven fog futni.

A felhasználók 269 dollárért kölcsönözhetik ki négy órára a Macan, 718 Cayman vagy a Boxster modellt. Aki több időre szeretne magának egy Porschét, annak egy hétre már 2900 dollárt kell fizetnie a 911-esért. Ezért a pénzért a kocsit már házhoz viszik.