Nyerészkedtek a palackozott víz árán a hurrikán érkezése előtt

Amazon Buys Whole Foods For Over 13 Billion GettyImageRank2 Business Finance and Industry
SEATTLE, WA - JUNE 16: A woman walks past the Amazon Go grocery store at the Amazon corporate headquarters on June 16, 2017 in Seattle, Washington. Amazon announced that it will buy Whole Foods Market, Inc. for over $13 billion. David Ryder/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Florence hurrikán miatt szinte minden helyi élelmiszerboltból és raktárból elfogytak az olyan alapvető élelmiszerek, mint a palackozott víz vagy a konzervek. Sokan ezért az Amazonhoz fordultak, hogy onnan rendeljék meg a szükséges készletet, ám az oldalon nagyon megugrott az ásványvizek ára.
Vágólapra másolva!

Ugyan az Amazon weboldala csak közvetítő szerepet tölt be, vagyis nem Jeff Bezos vállalata szabja az árakat, sokan a céget kezdték el hibáztatni a közösségi médiában, amiért a palackozott víz több mint húsz dollárba (5600 forint) kerül – ez pedig kétszerese, mint a megszokott ár.

A Business Insider szerdán ellenőrizte a palackozott vizek árát, és akkor egy 40 darabos Deer Park vízcsomag már 29,99 dollárba (8 400 forint) került.

Miután felkeresték az Amazont, a cég szóvivője elmondta, hogy lépéseket tesznek a forgalmazókkal szemben, akik szokatlanul magas áron akarják értékesíteni a vizet.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Nem sokkal később a vizsgált forgalmazó termékei ismét tízdolláros áron szerepeltek a weboldalon.

A cég szóvivője továbbá elmondta, hogy

nem támogatják azt az árazást, amikor nagymértékben eltérnek a régió megszokott árképzésétől,

valamint folyamatosan figyelik a termékeket, és eltávolítják azokat a termékeket, amik sértik az üzletpolitikát.

Ugyanakkor nemcsak a termékek áraival, hanem a szállítási díjakkal is gondok adódtak: számos eladó ugyan a megszokott áron értékesítette a palackozott vizeket, de ezekért irreálisan magas, 80 dolláros (22 ezer forint) szállítási költséget számolt fel.