Nyerészkedtek a palackozott víz árán a hurrikán érkezése előtt

2018.09.13. 20:00

A Florence hurrikán miatt szinte minden helyi élelmiszerboltból és raktárból elfogytak az olyan alapvető élelmiszerek, mint a palackozott víz vagy a konzervek. Sokan ezért az Amazonhoz fordultak, hogy onnan rendeljék meg a szükséges készletet, ám az oldalon nagyon megugrott az ásványvizek ára.

Ugyan az Amazon weboldala csak közvetítő szerepet tölt be, vagyis nem Jeff Bezos vállalata szabja az árakat, sokan a céget kezdték el hibáztatni a közösségi médiában, amiért a palackozott víz több mint húsz dollárba (5600 forint) kerül – ez pedig kétszerese, mint a megszokott ár.

A Business Insider szerdán ellenőrizte a palackozott vizek árát, és akkor egy 40 darabos Deer Park vízcsomag már 29,99 dollárba (8 400 forint) került. Miután felkeresték az Amazont, a cég szóvivője elmondta, hogy lépéseket tesznek a forgalmazókkal szemben, akik szokatlanul magas áron akarják értékesíteni a vizet.

IllusztrációForrás: AFP/2017 Getty Images/David Ryder

Nem sokkal később a vizsgált forgalmazó termékei ismét tízdolláros áron szerepeltek a weboldalon.

A cég szóvivője továbbá elmondta, hogy

nem támogatják azt az árazást, amikor nagymértékben eltérnek a régió megszokott árképzésétől, valamint folyamatosan figyelik a termékeket, és eltávolítják azokat a termékeket, amik sértik az üzletpolitikát.

Ugyanakkor nemcsak a termékek áraival, hanem a szállítási díjakkal is gondok adódtak: számos eladó ugyan a megszokott áron értékesítette a palackozott vizeket, de ezekért irreálisan magas, 80 dolláros (22 ezer forint) szállítási költséget számolt fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK