A terhes nő patkányt talált a levesben, kiakadt az egész internet

Vágólapra másolva!
A kínai Xiabu Xiabu étterem megpróbálta pénzzel lekenyerezni a várandós nőt és férjét, mert a vezetőség attól félt, a levesbe főzött döglött patkány kárt tesz a babában, ezért az asszonynál elkerülhetetlen lesz az abortusz. 
Vágólapra másolva!

A Xiabu Xiabu kínai étteremlánc 190 millió dollárt veszített értékéből, miután egy terhes nő santungi éttermükben patkányt talált a levesében. A személyzet 20 ezer jüant, vagyis átszámítva körülbelül 800 ezer forintot ajánlott fel annak a terhes kínai nőnek, aki döglött patkányt talált a levesében – írta a BBC.

Az összeggel nem a hallgatásukat akarták megvenni, a pénzt arra adták, hogy a pár fedezni tudja az abortuszt, ha a patkány miatt valami baja lenne a kisbabájuknak.

Forrás: Weibo

A pár azonnal kórházba ment, hogy kivizsgálják a nőt és a születendő babát is, de az orvosok nem találtak rendellenességet. A történet gyorsan elterjedt a közösségi médiában, amire a piac is reagált:

az étteremlánc részvényeinek értéke a tavaly októberi szint alá zuhant.

A Xiabu Xiabu étteremlánc azt ígérte, ki fogják vizsgálni, hogyan kerülhetett patkány a levesbe, de szerintük kizárt, hogy a higiéniai hiányosságok lennének a kifőzdében.