Idén hatszázmilliót spóroltak az utasok a MÁV-nál

Uzsgyi motorvonat Bpmot
Máv-Start train no. 2967 Leaving Örkény railway station
Vágólapra másolva!
Egyre népszerűbb az elektronikus vonatjegyvásárlás, idén eddig már csaknem 600 millió forintot spóroltak így az utasok – közölte a MÁV.
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság közleménye szerint a tavaly decemberi menetrendváltáskor bevezetett 5, 10, 20 százalékos kedvezmények jelentős,

275 millió forintos többletet eredményeztek a MÁV-Start menetdíjbevételében.

Emellett az utasoknak a januártól szeptember 2-áig vásárolt e-vasúti menetjegyekre nyújtott kedvezmények összértéke meghaladta az 580 millió forintot.

Illusztráció Forrás: Wikimedia Common/Beroesz

Az idén csaknem hatmillió jegyet vásároltak online (ideértve a Vonatinfó mobilapplikációs jegyvásárlási lehetőséget is), ebből 4,5 millió volt az e-vonatjegy.

Az elektronikus vásárlás esetében 67, az e-vonatjegyeknél 101 százalékos a növekedés az előző év hasonló időszakához képest.

A mobilalkalmazáson belüli jegyvásárlás június 20-ai bevezetése óta már csaknem 220 ezer e-vonatjegyet váltottak a Vonatinfón.

Összességében az "önkiszolgáló csatornák" részesedése 14,5 százalékról 18,9 százalékra nőtt az utasszámot tekintve. Az árbevételben szintén jelentős, 5 százalékos az emelkedés – közölte a MÁV.