Egyre inkább használják a cégek a felhőalapú szolgáltatásokat

szerver data center internet archívum
TO GO WITH AFP STORY BY LOPEZ ESCURE AND VALENTIN BONTEMPS An employee of Equinix data center checks servers on July 21, 2014 in Pantin, a suburb north of Paris in the Seine-Saint-Denis department. Data centers have been flourishing in the working class suburbs of Seine-Saint-Denis, which has become the hub of digital storage in France over a few years. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Támogatja a magyar állami vállalatok és szervezetek digitalizációra való hajlandóságát és előremutató gondolkodását az SAP Hungary Kft., amely idén is két számjegyű bővülésre számít. A szoftverfejlesztő cég ügyvezetője szerint bekövetkezett az áttörés, a vállalatvezetők már nem tartanak a felhőszolgáltatásoktól.
Vágólapra másolva!

A 2016-os után a múlt év is két számjegyű növekedést hozott a német gyökerű szoftverfejlesztő cég, az SAP Hungary Kft.-nek. Az árbevétel húsz százaléknál nagyobb mértékben nőtt. Ablonczy Balázs, a cég ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a 34,9 milliárd forint árbevétel nagyjából fele-fele arányban származik belföldi és exporttevékenységből, az adózás előtti eredmény pedig egymilliárd forint lett. Erre az évre is a tavalyihoz hasonló mértékű bővülést vár az ügyvezető, a hamarosan ezerkétszáz főt foglalkoztató cég árbevétele elérheti a negyvenmilliárd forintot.

A hazai állami nagyvállalatok is egyre elkötelezettebbek a digitális megoldások iránt. Ablonczy Balázs értékelése szerint előremutató gondolkodás jellemzi például a közműszolgáltatókat vagy éppen a Magyar Postát.

A felhő alapú szolgáltatások ma már biztonságosabbak, mint az ügyfélnél lévő szerver Forrás: AFP/Martin Bureau

A cégvezető beszélt arról is, hogy az SAP Hungary tovább növelné a tavalyi 58 százalékos piaci részesedését.

Ennek egyik forrása az egyre több cég által elindított digitális átalakulás lesz.

A digitalizációval érintett területek: a humán erőforrás, logisztika és közműszolgáltatások. Az ügyvezető szerint

bekövetkezett az az áttörés, amelyre évek óta várt a piac: a vállalatvezetők már nem ódzkodnak a felhőszolgáltatásoktól.

Mint az ügyvezető igazgató elmondta, az ügyféltől távoli, központi szerveren tárolt adatok biztonsága ma már semmivel sem veszélyeztetettebb, mint a helyben telepített megoldások esetében. Sőt, a szolgáltatás profiljából adódóan egy felhőszerveren mindig nagyobb biztonságban lesznek a céges adatok, mint magánál az ügyfélnél.

A teljes cikk a Magyaridők.hu oldalán olvasható el.