Jamie Oliver a Tesco arca lesz

davos világgazdasági fórum
British chef Jamie Oliver attends a session on the second day of the World Economic Forum, on January 18, 2017 in Davos. With the world's elite holding its breath until Donald Trump becomes the next US president, outgoing Vice-President Joe Biden addresses the World Economic Forum in Davos / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
A sztárséf aláírt a Tescónál, hogy együttesen tegyenek erőfeszítéseket az egészségtudatos, de megfizethető táplálkozás előmozdításáért - írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A saját láncainak üzleti nehézségeivel birkozó Jamie Oliver a Tesco új kampánányak arca és húzóneve lesz. Ennek keretében a kiskereskedelmi lánc abban segíti vásárlóit, hogy hogyan állítsanak össze egészségesebb, mégis olcsóbb vásárlói kosarakat.

Jamie Oliver a tavalyi Világgazdasági Fórumon Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Vásárlói igény van rá

A Tescónál azt mondják, előzetes felméréseik szerint - 2000 ember 70 százaléka - a vásárlók azt várják a szupermarketektől, hogy azok segítsék a fogyasztókat az egészségtudatosabb táplálkozásban.

- mondta Jamie Oliver ennek kapcsán.

A kampány arra épül, hogy segítsék a vásárlókat kevesebb zsírt, cukrot és sót tartalmazó kosarak összeállításában, részben, de nem kizárólagosan, az áruházlánc sajátmárkás termékeinek promótálásával.

Kis változtatás, nagy haszon

A Tescó azt is közölte, meggyőző számukra a szakács elköteleződése az egészségtudatos táplálkozás iránt, és remélik, a közös kampány vásárlók millióinak segít majd jobb választást hozni a boltokban. Elmondták azt is, a kezdeményezés lényege, hogy

egészen kis változtatásokkal, némi odafigyeléssel, jelentősen csökkenthető a bevitt zsír vagy épp cukor mennyisége.

Ezzel máris sokat tesznek a vásárlók az egészségükért.

Jamie Oliver előzőleg a Tesco ottani konkurensének számító Sainsbury's partnere volt, 11 éven át, évi 1 millió fontra becsült forgalommal ennek köszönhetően. Együttműködésük 2011-ben szakadt meg, de a séf már addig is több erőteljes kritikát fogalmazott meg a cég bizonyos gyakorlataival szemben.