Ezek a legmenőbb állások most Ausztráliában

Reput
7. Ausztrália - 42 milliárd dollár
Vágólapra másolva!
Az Indeed álláskeresési portál legújabb tanulmánya szerint négy olyan terület van a kontinensen, ahol nagy az igény a munkavállalókra. A cég által összeállított tanulmány célja az volt, hogy meghatározzák Ausztrália legjobb munkahelyeit, ahol megfelelő a fizetés, és nagy a kereslet a munkavállalókra.
Vágólapra másolva!

A portál az elmúlt három évtizedben több tízezer álláshirdetést vizsgált meg, és a vezető tanár az egyik legkeresettebb a hirdetések között, így a harminc munkaterületből álló lista első helyét foglalja el.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az országban egyre nagyobb a hiány a komoly tapasztalatokkal rendelkező tanárokból. Az ő munkalehetőségeik 2014-2017 között átlagosan 1,9 százalékkal emelkedtek, bérezésük pedig átlagosan évi 92 ezer ausztrál dollárra (18,8 millió forint) növekedett.

Az Indeed összefoglalója szerint egy vezető beosztású tanár legalább kétéves oktatási tapasztalattal rendelkezik, valamint jó irányítói készségekkel.

A technológiai álláshirdetések között full-stack fejlesztőt keresnek a legtöbb helyen. Ennél a munkakörnél évente 101 ezer ausztrál dolláros (20,7 millió forint) fizetés jár minimum, azonban ehhez az alkalmazásfejlesztés számos területéhez kell érteni.

Illusztráció Forrás: Origo

Az ausztrál ingatlanpiac továbbra is erős, és az induló építkezésekhez egyre több szakemberre van szükség a mérnököktől kezdve a villanyszerelőkig. Az állásportál kutatása szerint a vezető beosztású építészmérnökök évente átlagosan 95 ezer ausztrál dollárt (19,4 millió forint) keresnek, főleg nagy volumenű beruházásoknál.

Az országban az egészségügyben is rendkívül sok a nyitott pozíció, leginkább ápolókat keresnek.

Az elmúlt három évben közel 150 százalékkal emelkedett az igény a szakképzett ápolókra – átlagos évi bérük pedig 93 ezer ausztrál dollár (19,1 millió forint).