Tarolnak a bioélelmiszerek és italok a briteknél

biogazdaság, illusztráció, biofarm németországban
Salat auf dem Feld
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a növényeknek, az ökológiai gazdaságokból származó bio ételek és italok iránti igény nem csökken, sőt, idén már rekordszintet, 2,2 milliárd fontot ért el a szigetországban – ez pedig négy százalékos emelkedést jelent.
Vágólapra másolva!

A szupermarketekben vásárlók június végéig, 52 héten keresztül összesen 1,5 milliárd fontot költöttek bioélelmiszerekre, beleértve a gyermekeknek szánt ételeket is.

Illusztráció Forrás: DPA/AFP/Hanna Witte

Az organikusan termelt gyümölcs- és zöldségfélék iránti kereslet június végéig 5,3 százalékkal, míg a bio tejtermékek – ami a legnagyobb szegmens a bioélelmiszer-piacon – 3,5 százalékkal növekedett.

Komoly erősödést mutat az egyéb ökológiai termelésből származó ételek és italok forgalma is: a hűtött áruk 27,8 százalékkal, míg a szeszesitalok, mint a bor vagy a sör, 8,7 százalékkal keresettebbek.

Az adatokat a Soil Association, a biotermékek engedélyezését és az ökológiai gazdálkodást elősegítő kereskedelmi testület gyűjtötte és az „Organic September" kampányának keretében tette közzé.

– nyilatkozta a Liz Bowles, a testület elnöke a The Guardian lapnak.

Illusztráció Forrás: Táfelspicc

Az egyesület tavaly több mint 3 ezer új terméket hagyott jóvá, olyanokat mint a hínáros gin vagy a kefir.

Bár hagyományosan kisebb gazdaságokból származnak az organikus termények, egyre több ismert márka is fellelhető a boltokban: a Red Bull nemrég organikus italokat dobott piacra, és a Babybell is elérhetővé tette bio sajtját.