Az ausztrálok nem tréfálnak, ilyen aranyérmét még biztosan nem látott

arany, érme, ausztrália
Perth, 2018. szeptember 4. A The Perth Mint által 2018. szeptember 4-én közreadott, keltezetlen felvétel egy 2,48 millió ausztrál dollár (50 millió forint) értékű aranyérméről a nyugat-ausztráliai Perth város pénzverdéjében. A kétrészes, dombornyomott gyűjtői érme két kilogramm súlyú, és a nyugat-ausztráliai Argyle gyémántbányából származó négy rózsaszín gyémánt díszíti. (MTI/EPA/AAP/The Perth Mint)
Vágólapra másolva!
Különleges, gyűjtői aranyérmét mutattak be Ausztráliában.
Vágólapra másolva!

A The Perth Mint által közreadott, keltezetlen felvételen egy 2,48 millió ausztrál dollár (50 millió forint) értékű aranyérme látható a nyugat-ausztráliai Perth város pénzverdéjében.

Különleges gyűjtői aranyérmét mutattak be Ausztráliában Forrás: MTI/EPA/AAP/THE PERTH MINT/-------------------

A kétrészes, dombornyomott gyűjtői érme két kilogramm súlyú, és a nyugat-ausztráliai Argyle gyémántbányából származó négy rózsaszín gyémánt díszíti.

A mintegy két kilogramm súlyú érmét gyémántokkal díszítették Forrás: MTI/EPA/AAP/THE PERTH MINT/-------------------

Ausztráliában 1851-ben találtak először aranyat, és az azt követő aranyláz után a kontinens fokozatosan a világ egyik fontos aranytermelőjévé vált.

Az ausztrál aranybányák 1981 és 1990 között 18 tonnáról 244 tonnára növelték kitermelésüket.

Az országban mintegy 130 kisebb-nagyobb aranybánya működik. 2017 rekordot hozott a kitermelésben, az aranyexport mintegy 18,3 milliárd dolláros (közel 5 ezer milliárd forint) bevételhez juttatta Ausztráliát.