Sorra lépnek le a Facebook-vezetők

Facebook Mark Zuckerberg
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: Founder and CEO of Facebook Mark Zuckerber gives his speach during the presentation of the new Samsung Galaxy S7 and Samsung Galaxy S7 edge on February 21, 2016 in Barcelona, Spain. The annual Mobile World Congress will start tomorrow February 22 hosting some of the world's largst communication companies, with many unveiling their last phones and gadgets. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az idén már hét Facebook-vezető jelentette be távozását, de a vállalat szerint mindegyikükkel továbbra is jó a kapcsolat, sőt sokan tanácsadóként a jövőben is a cég rendelkezésére állnak.
Vágólapra másolva!

A Facebooknál próbálják pozitívan felfogni a változásokat, sokak szerint pedig kifejezetten jót tehet a cégnek egy kis vérfrissítés a vezetésben. Ennek ellenére a Facebook mindig büszke volt arra, hogy meg tudja tartani legfontosabb dolgozóit, most ez mégsem sikerült.

A távozók között van Jan Koum, a WhatsApp nevű üzenetküldős applikáció társalapítója. Koum majdnem egy évtizedig állt a WhatsApp élén, a Facebookhoz pedig 2014-ben csatlakozott,

amikor a közösségimédia-óriás 19 milliárd dollárért felvásárolta a WhatsAppot.

Elliot Schrage, a kommunikációs vezető is máshol próbál szerencsét. Arról nem számolt be, hogy hol folytatja pályafutását, azonban búcsúbeszédében hosszasan dicsérte Mark Zuckerberget és a Facebookot.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója Forrás: Getty Images/David Ramos

Júliusban pedig Colin Stretch, a Facebook vezető jogásza jelentette be távozását. Stretch nyolc évig volt a vállalatnál, és ő képviselte a céget a 2016-os választási botrány alatt is. Alex Stamos biztonsági főnök sem marad a Facebook alkalmazásában.

Stamos augusztusban mondott le, a jövőben pedig a Stanford Universityn fog tanítani.

Komoly változás még Rachel Whetstone távozása, aki a Netflixnél folytatja, de Alex Hardiman, a hírkészítők vezetőjének lemondása is felkavarhatja az állóvizet. Whetstone egyébként a listán szereplő egyetlen vezető, aki nem kívánt nyilatkozni távozásának okairól.