Warren Buffett nem kedveli a Teslát

Premiere of The Post USA Washington actors 14.12.2017 PHOTOCALL premiere film industry Warren Buffett at the Washington, DC Premiere of The Post at The Newseum. Washington, DC - Thursday December 14, 2017.
Warren Buffett
Vágólapra másolva!
A legendás befektető szerint az autóipar kemény és kiszámíthatatlan, viszont Tim Cook, az Apple vezérigazgatójának az összes ötletét támogatja. Waren Buffett szerint az is óriási hiba volt, hogy Elon Musk Twitterre írta ki a céggel kapcsolatos terveit, valamint kifejezetten ellenzi az Apple és a Tesla lehetséges összeolvadását is.
Vágólapra másolva!

,Warren Buffett szerint az Apple számára borzalmas üzlet lenne a Teslába fektetni, de ennek ellenére is támogat bármit, amit Tim Cook, az Apple vezérigazgatója csinál. Buffett úgy gondolja, Elon Musk internetes kirohanásai sem tesznek jót a cégnek.

Az utóbbi időben több pletyka is bejárta a világsajtót azzal kapcsolatban, hogy az Apple felvásárolhatja a Teslát. Korábban mi is írtunk róla, hogy egy esetleges Tesla-Apple házasság papíron mindkét vállalat számára kedvező lehetne.

Warren Buffett Forrás: AFP/Avalon.red/Dennis Van Tine

Az autógyártónak pénzre van szüksége, az Apple pedig évek óta szeretne betörni az önvezető autók piacára.

A Berkshire Hathaway, Warren Buffett befektetési alapja eddig is előszeretettel vásárolt Apple-részvényeket, Buffett pedig elmondta, hogy az utóbbi időben ismét vett egy keveset. Amikor arról kérdezték, hogy támogatná-e az Apple és a Tesla összeolvadását, a legendás befektető szkeptikus volt az üzlettel kapcsolatban.

Kijelentette, hogy bármiben támogatja az Apple vezérigazgatóját, Tim Cookot, azonban szerinte nem jó ötlet beszállni az autóiparba. Hozzátette, hogy kocsikat árulni nem egy egyszerű üzletág, sok versenytárs van, és sosem lehet nagyobb előnyre szert tenni, bármilyen újítást is vezet be egy gyártó.